KKTC Atletizm Federasyonu’nun Spor Dairesi ile işbirliğinde düzenlediği 1. Çocuk Atletizmi Şenliği bugün (26 Nisan Cuma) yapıldı. Şenlik, Lefkoşa Attila Topaloğlu Sahası’nda 18 ilkokulun 3 ve 4’üncü sınıf öğrencilerinin katılımı ile “Hepimiz Şampiyonuz” sloganı ile gerçekleştirildi.

İlk kez düzenlendi

KKTC Atletizm Federasyonu’nun hayata geçirdiği Çocuk Atletizmi Projesi kapsamında Uluslararası Atletizm Federasyonları Birliği’nin ‘IAAF Kids’ programında yer alan çocuk atletizmi uygulaması temel alınarak önce bölgelerdeki eğitimciler eğitildi, ardından Lefkoşa, Girne, Güzelyurt, Lefke, Mağusa, İskele ve Yeni Erenköy’de atletizm çocuk şenlikleri düzenlendi. Atletizmde ilk kez gerçekleştirilen proje kapsamında çocuklara küçük yaşta atletizmi sevdirmek ve egzersiz yapma alışkanlığı kazandırmak amacı hedeflendi.

Program çerçevesinde Lefke Avrupa Üniversitesi’nden Prof. Dr. Caner Açıkada, Yrd. Doç. Dr. Ercan Haslofça, Yrd. Doç. Dr. Fehime Haslofça, Yrd. Doç. Dr. Mehmet Şahin ve Yakın Doğu Üniversitesi’nden Prof. Cevdet Tınazcı ile eğitimlere katkı koydu.

“Hepimiz Şampiyonuz” sloganı ile gerçekleştirildi

Bölgelerdeki şenliklerde başarılı olan okullar, ilk kez düzenlenen 1. Çocuk Atletizmi Şenliği’nde yer alarak keyifli bir gün geçirdi.

Attila Topaloğlu Sahası’ndaki şenliğe 18 ilkokul katılım gösterirken, küçük sporcular hem eğlendi, hem de yarıştı. “Hepimiz Şampiyonuz” sloganı ile gerçekleşen 1. Çocuk Atletizmi Şenliği’ni Spor Dairesi Müdürü Alkan Değirmencioğlu da ziyaret ederek emeği geçenlere teşekkür etti.

Tüm okullara kupa verildi

Şenlik sonunda katılım gösteren tüm okullara kupa ve sertifika takdimi yapıldı. 1. Çocuk Atletizmi Şenliği’ne Spor Dairesi’nin yanı sıra KKTC Cumhurbaşkanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı, Limasol Türk Kooperatif Bankası, Vakıflar İdaresi, Sivil Savunma Teşkilat Başkanlığı ve Tüfekçi Ltd katkı sağladı.

Editör: TE Bilisim