Galatasaray ile Demir Grup Sivasspor, Süper Lig'de yarın 25. kez karşı karşıya gelecek.

Türk Telekom Stadı'nda saat 19.00'da başlayacak maçı, hakem Halil Umut Meler yönetecek.

Ligde 16 maçta 7 galibiyet, 5 beraberlik ve 4 yenilgi yaşayan sarı-kırmızılı ekip, 26 puan topladı. Lider Medipol Başakşehir'in 8, ikinci Evkur Yeni Malatyaspor'un 2 puan gerisindeki Galatasaray, averajla haftaya 5. sırada girdi.

Sarı-kırmızılı ekip, taraftarı önünde Demir Grup Sivasspor'u yenerek hem 2018'deki son maçını kazanmak hem de iç sahadaki 4 maçlık beraberlik serisine son vermek istiyor.

Tek eksik var

Galatasaray'da Demir Grup Sivasspor karşılaşması öncesi sakatlığı devam eden Emre Akbaba dışında eksik oyuncu bulunmuyor.

Fas Milli Takımı'nda yaşadığı sakatlığın ardından ligde Atiker Konyaspor, Beşiktaş, Çaykur Rizespor ve Medipol Başakşehir karşılaşmalarını kaçıran Younes Belhanda, hafta içinde takımla çalışmalara katıldı.

Aynı milli maç arasında antrenman müsabakasında sakatlanan ve ligdeki son 4 maçta görev yapamayan Sinan Gümüş ile geçen haftaki Medipol Başakşehir müsabakasının devre arasında oyundan alınan Garry Rodrigues de son antrenmanda takımla çalıştı.

Üç futbolcu da teknik direktör Fatih Terim'in görev vermesi durumunda yarın oynayabilecek.

Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu (PFDK) tarafından verilen 6 maçlık cezasını tamamlayan ve Türkiye Kupası'ndaki Keçiörengücü maçında sahaya çıkan Ryan Donk da uzun bir aradan sonra ligde görev alabilecek.

Öte yandan, Demir Grup Sivasspor maçı öncesi sarı-kırmızılı ekipte, sarı kart ceza sınırında 2 oyuncu bulunuyor. Genç savunma oyuncusu Ozan Kabak ve Belhanda, yarın sarı kart görmeleri durumunda 18. haftadaki MKE Ankaragücü karşılaşması öncesi cezalı duruma düşecek.

Terim'in 2 maç cezası kalacak

Teknik direktör Fatih Terim, 10 maçlık cezasının 8'incisini Demir Grup Sivasspor müsabakasıyla tamamlayacak.

Süper Lig'in 11. haftasındaki Fenerbahçe derbisinden sonra PFDK tarafından Fatih Terim'e toplamda 10, yardımcı antrenör Hasan Şaş'a ise 8 maç men cezası verilmişti.

Terim ve Şaş, ligdeki Kayserispor, Atiker Konyaspor, Beşiktaş, Çaykur Rizespor, Medipol Başakşehir ile Ziraat Türkiye Kupası'ndaki Keçiörengücü maçlarında yedek kulübesi ve soyunma odasına giremedi.

Demir Grup Sivasspor müsabakasıyla Fatih Terim'in 2 maç cezası kalacak. Tecrübeli teknik adam, Türkiye Kupası'nda son 16 turunda Boluspor ile yapılacak ilk maç ile Süper Lig'in ikinci yarısındaki MKE Ankaragücü müsabakasında da saha kenarında olamayacak.

Hasan Şaş ise Demir Grup Sivasspor karşılaşmasıyla 8 maçlık cezasını tamamlayacak.

Galatasaray evinde puan kaybetmedi

Galatasaray, Sivasspor'a evinde puan yitirmedi.

İki takım arasında İstanbul'da yapılan 12 lig maçında da Galatasaray galip geldi.

Sivas ekibi rakibine deplasmanda sadece 8 gol atabildi, kalesinde ise 28 gol gördü.