Hentbol Federasyonu 2021 sezonu erkekler ve kadınlar Süper Ligi’nde ilk maçları geride bıraktı. Bulaşıcı Hastalıklar Üst Kurulu’nun müsabaka izni vermesi sonrası ilk olarak pazartesi akşamı Erkekler Süper Ligi ile başlayan hentbol sezonu, bu akşam (18 Mayıs Salı) da kadınlar Süper Ligi ile devam etti.

Tüm lig klasmanının Atatürk Spor Salonu’nda oynanacağı hentbolda Kadınlar Süper Ligi’nde ilk maçlar heyecanlı geçti.

Açılış Levent’in: 31-21

Kadınlar Hentbol Süper Ligi’nde sezonun ilk maçında Ozanköy ile Levent karşı karşıya geldi. Mücadelenin ilk devresi başa baş ve çok çekişmeli mücadeleye sahne oldu. İlk devreyi 13-12 Ozanköy kadınlarının önde tamamladığı karşılaşmada, galibiyeti elde eden Levent kadınları oldu.

İkinci devrede özellikle maçın son bölümünde skor üstünlüğünü eline geçiren Levent mücadeleyi 31-21 kazanmayı başardı.

Karşılaşmanın en skorer oyuncusu 8 sayı ile oynayan Ozanköy takımından Mutia Çınar olurken, Levent kadınlarının en skorer ismi 6 sayı ile oynayan Ülkü oldu.

DİGEM galibiyetle başladı: 39-32

Hentbol Kadınlar Süper Ligi’nde sezonun açılış gününün ikinci maçı da çekişmeli geçti. Şahlanspor ile DİGEM kadınları arasındaki karşılaşmanın ilk devresi 22-15 DİGEM üstünlüğünde sona erdi. Şahlan kadınlarının oyun disiplininden kopmadan mücadelesi maç sonuna kadar devam etse de DİGEM kadınları skor üstünlüğünü elinde bulundurmayı başardı.

Maçta en skorer isim 17 sayı ile oynayan DİGEM’den Aysu olurken, Aysu’yu 12 sayı ile Deniz takip etti. Şahlanspor’dan en skorer isim 12 sayı ile Yaren oldu.

Hentbol Süper Lig maçları erkeklerde 21 Mayıs, kadınlardan 22 Mayıs’ta devam edecek.