Ülkemizin en önemli eğitim organizasyonlarından biri olma özelliği kazanan eğitim temalı 2019 Girne Satranç Turnuvası altıncı turunda turnuvaya katılan tüm satranççıların oy birliği ile satranççılara Rok yapma zorunluluğu getirildi. Rok yapmadan oyunu kazanan satranççılar berabere sayılacak. İlk kez haftanın takımı olma başarısını gösteren Kaan Kutlay başkanlığındaki Schindler Satranç Takımı aldığı farklı sonuç ile sıralamada daha üste tırmanıp şampiyonluğun adayı olduğunu dosta düşmana ilan etti.

Liderliği beğenen ve devam ettirmek isteyen BSW Holding Satranç Takımı kadrosuna deneyimli genç yetenek Burak Sofuoğulları’nı da katarak bir kez daha haftanın takımı ve turnuvanın en averajlı takımı oldu. Yeşil Barış Hareketi Satranç Takımı ve Tangül Çağıner Çocuklara Yardım Vakfı Satranç Takımları üçüncü sıraya yerleşerek iddialarını kanıtladılar.

Kuydul Turan Satranç Takımı ve Borucu Süt Ürünleri Satranç Takımları da haftayı galibiyetle tamamlayan takımlar oldu. Beraberlikle yetinen Doğan Türk Birliği Satranç Takımı, Girne Deniz Plaza Satranç Takımı konumlarını koruyarak turnuvadaki iddialarını devam ettiren takımlar oldu. Haftayı yenik kapatan, Magic Touch Satranç Takımı,  Villaggio Templos Restaurant Satranç Takımı, Pia Bella Otel Satranç Takımı ve Özyalçın İnşaat Satranç Takımlarında umutlar haftaya kaldı

Editör: TE Bilisim