KKTC Atletizm Federasyonu tarafından hayata geçirilen ve bir ilk olan Çocuk Atletizmi Projesi’nde bölgelerde organize edilen atletizm şenlikleri devam ediyor. Proje kapsamında bugün  Lefkoşa ve Girne bölgelerinde şenlikler düzenlendi.

Geçtiğimiz hafta çocuklara projeyi aktaracak olan eğitimcilerin eğitilme çalışmalarının tamamlanmasının ardından ilk şenlik 10 Nisan Çarşamba günü Erenköy’de yapılmıştı.

Atletizm branşının geliştirilmesi ve küçük yaşlardan itibaren egzersiz yapma alışkanlığının kazandırılması amaçlanan proje çerçevesinde Lefkoşa ve Girne’de atletizm şenlikleri düzenlendi.

Lefkoşa’daki şenlik Atatürk Spor Kompleksi içerisinde yer alan Antrenman Salonu’nda, Girne’deki şenlik Ertuğrul Apakan Spor Salonu’nda okulların katılımı ile gerçekleştirildi.

Sıradaki şenlikler Lefke ve Güzelyurt’ta

KKTC Atletizm Federasyonu tarafından hayata geçirilen Çocuk Atletizmi Projesi’nde bölgelerde düzenlenecek olan şenliklerin sonuncusu Güzelyurt ve Lefke bölgelerinde olacak. Söz konusu bölgelerdeki şenlikler 17 Nisan Çarşamba günü yapılacak. Güzelyurt bölgesi şenlikleri saat 09.00’da Güzelyurt Spor Kompleksi’nde, Lefke’deki şenlik saat 10.00’da Lefke Spor Kompleksi’nde yapılacak.

1. Atletizm Çocuk Şenliği 26 Nisan’da

Bölgelerdeki şenliklerin tamamlanmasının ardından KKTC Atletizm Federasyonu, 1. Atletizm Çocuk Şenliği düzenleyecek. Şenlik 26 Nisan Cuma günü Atatürk Spor Kompleksi’nde yapılacak.