Futbol Fedearasyonu Başkanlığına adaylığını açıklayan Tekin Birinci, KTFF’nin değişen tüzüğü gereği başkanın belli bir dönem ile görev süresinin kısıtlandığını ve mevcut başkan Hasan Sertoğlu’nun da 1 dönem daha başkan adaylığı yapamayacağını savunarak bugün Spor Dairesi arşivine bir şikayet ve itiraz dilekçesi yaptı.

KTFF başkan adayı Tekin Birinci’nin yönetiminde yer alacak isimlerden olan Avukat Serkan Mesutoğlu KTFF tüzüğü gereği Hasan Sertoğlu’nun yeniden aday olamayacağını belirten itiraz dilekçesini bugün Spor Dairesi teslim ederek Ceza Kurulu’na iletilmesini istedi. İlgili yasa gereği şikayet ve itiraz dilekçesini Ceza Kuruluna iletilmek üzere Spor Dairesi’ne veren Birinci, 20 gün içerisinde Ceza Kurulu’nun toplanıp bu konuda bir karar üretmesi gerektiğini ifade etti.

Birinci’nin Avukat Serkan Mesutoğlu ile hazırlayıp Spor Dairesi Ceza Kurulu’na ilettiği itiraz dosyasına KTFF’nin yenilenen tüzük kurultayında başkan Hasan Sertoğlu’nun yaptığı konuşma videosu ile 2017’deki KTFF genel kurulu öncesinde 1 TV kanalında Sertoğlu’nun kendisinin de aday olamayacağını belirttiği konuşma videosu da emare ve delil olarak konuldu.

(Kaynak: Kıbrıs Objejtif)