OYUNLARA 14 EKİP KATILIYOR

 

Uluslararası Özel Atletizm Oyunları’nın 10’uncusu bugün başladı. Milli Eğitim ve Kültür Bakanlığı tarafından düzenlenen oyunlar yarın sona erecek.

 

Uluslararası Özel Atletizm Oyunları’nın 10’uncusu Atatürk Stadyumu’nda, biri İngiltere biri de Türkiye’den olmak üzere 14 ekibin katılımıyla başladı.

 

Milli Eğitim ve Kültür Bakanı Cemal Özyiğit açılışta yaptığı konuşmada, esas olanın engellere takılıp kalmamak olduğunu, özel eğitim gereksinimi olan bireylerin yaşama daha sıkı bağlanabilmeleri için var olan engelleri ortadan kaldırmak arayışı içerisinde olduklarını ifade etti. Bütçede hane halkı yardım kalemi için 500 bin TL ayrıldığını, bu meblağın özel eğitim gereksinimi duyan bireylerin karşılaştığı bazı engellerin kaldırılması için kullanılacağını ifade eden Özyiğit, hedeflerinin, en kısa sürede özel eğitim yasasını geçirmek olduğunu söyledi.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Zeki Çeler de, özel eğitim ihtiyacı olan bireylerin gereksinimlerinin bakanlığın çalışmalarına öncülük ettiğini, gereksinimlerin karşılanması yönündeki çalışmalarının ilgili birimlerin istişaresi içerisinde devam ettiğini kaydetti.

Türkiye Özel Sporcular Spor Federasyonu Başkanı Birol Aydın ise, Türkiye’nin engellilere yönelik spor alanında tüm dünyaya örnek olacak konuma geldiğini, Türkiye genelinde Federasyona üye 500 kulübün bulunduğunu kaydetti.

Editör: TE Bilisim