Maç saatleri deişti Maç saatleri deişti

KKTC Basketbol Federasyonu’nun Üniversiteler Spor Federasyonu işbirliğinde ve METGİN sponsorluğunda düzenlediği Ünilig’de Girne Amerikan Üniversitesi ile Yakın Doğu Üniversitesi karşı karşıya geldi. Mücadele deplasman ekibi YDÜ’nün 55-49 üstünlüğünde sona erdi. Bu sonuç ile YDÜ 7’inci maçında 5’inci galibiyetini elde ederken, GAÜ 6’ıncı mağlubiyetini aldı.
Maçın ilk periyodu başa baş bir mücadeleye sahne olurken ev sahibi GAÜ 11-10 üstünlükle ikinci periyoda başladı. YDÜ bu periyotta oyunda üstünlüğü kurarken farkı açtı ve soyunma odasına 31-18 önde girdi. Üçüncü periyot GAÜ’nün üstün savunması ile geçti ve Girne ekibi rakibini sadece 5 sayıda tuttu. 36-36 eşitlik ile başlayan son periyotta istediklerini daha fazla sahaya yansıtan YDÜ karşılaşmayı 55-49 kazanarak zirve takibini sürdürdü.
YDÜ’de Batu Aybars 13 sayı, Udodi 8 sayı 13 ribaunt, Refet Karamustafaoğlu 9 sayı 10 ribaunt ve Atilla Topaloğlu 10 sayı 8 ribaunt ile öne çıkan isimler oldu. GAÜ’de Emir Can Mercen 16 sayı 12 ribaunt ve Ali Erdem Tiryakioğlu 12 sayı 11 ribaunt ile ‘double-double’ yapan isimler olurken, bu performansları yenilgiyi önleyemedi.