Kıbrıslı Türk yazar Turgül Tomgüsehan üçüncü eseri olan “Ada Karanlığı II” kitabını Birinci Medya Kurumu Kurucu Başkanı Ertan Birinci’ye sundu.Verilen desteğe teşekkür eden Tomgusehan aydınlığa çıkmak için yazdığını belirtti ve halkımızın da desteği ile devamı gelecek dedi.

Kitapta yazarın notu kısmında Tomgüsehan şunları kaydetti:

 “ Elinizdeki çalışma, Ada Karanlığı serisinin ikinci kitabını oluşturmaktadır. 2008 – 2009 yılları arasında Kıbrıs’ta yaşanmış gerçek adli olaylardan esinlenerek kurgulanmıştır. Kitabın kurgusu, KKTC, Türkiye ve Güney Kıbrıs’ta yayınlanan haberler ile KKTC Mahkemelerine yansıyan İstinaf dosyalarındaki karar tutanakları temel alınarak oluşturulmuştur. İçeriği oluşturan olaylar, her ne kadar realite dikkate alınarak yapılandırılmış olmakla birlikte, aralarındaki bağlantılar ve kullanılan karakterler yazarın hayal ürünüdür. Kitaptaki karakterlerin ve kurumların gerçeklikle ilişkisi yoktur.

Kitabın kurgusunun hazırlanmasında yardımlarını benden esirgemeyen, katkı koyan, gözden geçirip düzeltilmesini sağlayan, burada isimlerini sayamadığım herkese içtenlikle teşekkür ederim.

Çalışmanın ilk okumasını gerçekleştirip hataları düzelten eşim Avukat Nermin Tomgüsehan’a, bana inandığı, güvendiği için en derin sevgi ve minnettarlığımı sunarım. Onun varlığı hayatımdaki en büyük gücüm ve yaşama sevincimdir.”