Türkiye'de Saadet Partisi Yüksek İstişare Kurulu (YİK) Başkanı Oğuzhan Asiltürk, tedavi gördüğü hastanede 86 yaşında hayatını kaybetti.

Oğuzhan Asiltürk ve eşi, 13 Eylül'de İstanbul'da zatürreye bağlı gelişen nefes darlığı nedeniyle rahatsızlanarak Ankara Şehir Hastanesine getirildi.

Burada tedavisi süren Asiltürk, bu sabah hastanede vefat etti.

Ailtürk'ün vefatı nedeniyle KKTC'den de mesajlar yayınladı.

SENNAROĞLU

Cumhuriyet Meclisi Başkanı Önder Sennaroğlu, hayatını kaybeden Türkiye’li siyasetçi Oğuzhan Asiltürk için mesaj yayınladı.
Sennaroğlu, mesajında şunları kaydetti:“Türk Siyaset hayatının önemli isimlerinden birisi olan, Saadet Partisi Yüksek İstişare Kurulu Başkanı  Sayın Oğuzhan Asiltürk’ün vefatını derin bir üzüntü içinde öğrenmiş bulunuyorum. Merhum Asiltürk’e Allah’tan rahmet dilerken, kederli  ailesine, Saadet Partisi Camiası’na ve tüm  Türk milletine sabır ve başsağlığı dileklerimi sunuyorum.”.

CANALTAY

Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Resmiye Eroğlu Canaltay, siyaset adamı Oğuzhan Asiltürk’e rahmet diledi.

Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanlığı’ndan yapılan açıklamaya göre, Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Resmiye Eroğlu Canaltay, 1974  Barış Harekatı sırasında İçişleri Bakanı olarak görev yapan, yaşamı boyunca Kıbrıslı Türklere yakınlığı ile bilinen deneyimli siyaset adamı Oğuzhan Asiltürk’ün vefatını derin bir üzüntü ile öğrendiği kaydedildi. 
 
Canaltay şu ifadeleri kullandı:
:
“Son 20 Temmuz kutlamalarına gelerek, halkınızla kucaklaşması, sanırım güzel bir veda anısı olarak kalacaktır. İyi ki kendisini ağırladık…

Merhum Asiltürk’e Allah’tan rahmet, yaslı ailesine başsağlığı diliyorum.”