Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Cemal Kaşıkçı cinayeti soruşturması için Ankara'ya gelen BM Raportörü Agnes Callamard ile görüştü.

Bakan Çavuşoğlu BM Raportörüyle bir araya geldi

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, gazeteci Cemal Kaşıkçı cinayeti soruşturması kapsamında Türkiye'ye gelen Birleşmiş Milletler (BM) Yargısız ve Keyfi İnfazlar Özel Raportörü Agnes Callamard'ı kabul etti.

Adalet Bakanı Gül ile de görüşecek

Dışişleri Bakanlığı Resmi Konutu'ndaki görüşmeye Callamard ile Ankara'ya gelen uzmanlar da katıldı.

Callamard ve beraberindeki uzmanların Adalet Bakanı Abdulhamit Gül ile de görüşeceği bildirildi. BM heyetinin, İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı İrfan Fidan ile de Kaşıkçı cinayeti soruşturması kapsamında bir araya gelmesi bekleniyor.

Hazirandaki oturumda rapor olarak sunacak

Birleşmiş Milletler İnsan Hakları Yüksek Komiserliğinden daha önce yapılan açıklamada, Callamard'ın Suudi gazeteci Kaşıkçı cinayetine yönelik uluslararası soruşturma için 28 Ocak-2 Şubat'ta Türkiye'yi ziyaret edeceği belirtilmişti.

Açıklamada, Kaşıkçı cinayetine ilişkin uluslararası soruşturmanın Callamard'ın yetkisi altında yürütüleceği ve Callamard'ın talebi üzerine "Kaşıkçı'nın öldürülmesiyle ilgili koşulların" insan hakları açısından gözden geçirileceği ve değerlendirileceği vurgulanmıştı.

Editör: TE Bilisim