Türkiye Milli Savunma Bakanlığı  Halkla İlişkiler Daire Başkanlığınca 2018 içinde ve yıl sonundan itibaren bugüne kadar geçen sürede meydana gelen olaylarla ilgili bilgilendirme toplantısı düzenlendi.

Bakanlıkta düzenlenen toplantıda bilgi veren Tanıtım Subayı Deniz Binbaşı Nadide Şebnem Aktop, yurt içi ve dışına yönelik faaliyetler devam ederken, "Mavi Vatan" olarak adlandırdıkları denizlerle ve hava sahasındaki hak ve menfaatlerin korunmasına yönelik çalışmalarının da büyük bir titizlikle sürdürüldüğünü vurguladı.

Ege ve Akdeniz'deki mevcut sorunların uluslararası hukuk ve iyi komşuluk ilişkileri çerçevesinde, barış, dostluk ve iş birliğinden yana bir yaklaşımla çözüme kavuşturulmasını istediklerini belirten Aktop, "Bununla birlikte Kıbrıs'ta, Ege'de ve Doğu Akdeniz'de Türkiye'ye rağmen atılacak hiçbir adıma ve oldubittiye asla müsaade etmeyeceğimizi, Doğu Akdeniz’deki tek yanlı hidrokarbon faaliyetlerine izin vermeyeceğimizi, bölgede Türkiye ve KKTC'nin yer almadığı hiçbir projenin yaşama şansı olmadığını her vesileyle dile getiriyoruz. Bu konudaki gelişmelerin takipçisiyiz." açıklamasını yaptı.

Barbaros Hayrettin Paşa araştırma gemisinin 17 Ekim 2018'den itibaren Deniz Kuvvetleri gemilerinin refakatinde Doğu Akdeniz’de araştırma faaliyetlerine başladığını hatırlatan Aktop, Yunanistan'ın engelleme girişimlerine müsaade edilmediğini duyurdu.

Editör: TE Bilisim