Türkiye Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Türkiye'nin Doğu Akdeniz'deki haklı davasından asla geri dönmeyeceğini ve doğal gaz depolama kapasitesinin 2023 yılına kadar artırılacağını söyledi.

 Dönmez, enerji arzına ilişkin 'Vanalar kapanacak mı?' tartışmalarının sona erdiğini söyledi. Bakan Dönmez ayrıca "Türkiye Doğu Akdeniz'deki haklı davasından asla geri dönmeyecek" dedi.

"Kıbrıs Türkleri'ni yok saymaya göz yummayız. Doğal gaz depolama kapasitemizi 3.5 milyar metreküpten 2023 yılında 11 milyar metreküpe çıkaracağız. 'Vanalar kapanacak mı?' tartışmaları da tarihin tozlu sayfalarına gömülmüş oldu. Kaynak ülke ve güzergah çeşitliliğinin sağlanması açısından son zamanlarda önemli hamlelerde bulunduk. TANAP’ın ilk fazını devreye aldık, ikinci fazı da inşallah devreye almış olacağız. Balkanlar başta olmak üzere Avrupa ülkeleri Türk Akım’a entegre olmak için çalışmalara başladılar. Her türlü ortaklık ve işbirliğine hazırız. Kaynakları hep birlikte insanlığın gelişimine insanlığın hizmetine sunalım. Hakkımıza hukukumuza uyması şartıyla. Tansiyonu körükleyen taraf olmadık. Herkes bilsin ki Doğu Akdeniz tüm Türkiye’nin ortak meselesidir. Millet olarak dün buradaydık, bugün de buradayız ve yarın da burada olacağız. Türkiye Doğu Akdeniz'deki haklı davasından asla geri dönmeyecek."

Editör: TE Bilisim