140 ülkede faaliyet gösteren ve 1 milyonun üzerinde çocuk doktorun üyesi olduğu Dünya Uluslararası Pediatri Kurumu, Türkiye’nin mülteci çocuklara kapılarını açması nedeniyle, Türkiye Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı Uluslararası Barış Ödülü’ne layık gördü.

Dünya Uluslararası Pediatri Kurumu (IPA) yönetimi, geçtiğimiz günlerde kurumun dış ilişkiler direktörü Kerem Hasanoğlu’nun davetlisi olarak ülkemize gelmişti.

IPA yetkilileri, bu seyahat sırasında Türkiye’nin mülteci çocuklar için yaptığı çalışmaları yerinde görme imkanı bulmuş, sığınmacılar için yapılan kampları ziyaret etmişti.

Bu ziyaret sonrası IPA yetkilerinin aldığı önemli kararı, Dünya Uluslararası Pediatri Kurumu (IPA)  Dış İlişkiler Direktörü Kerem Hasanoğlu  açıkladı.

Hasanoğlu,“Dünya Uluslararası Pediatri Kurumu yönetimi, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ a mülteci çocuklarla ilgili yaptığı çalışmalardan dolayı uluslararası barış ödülü vermeye karar verdi” dedi.

“1 MİLYON 500 BİN ÇOCUĞA KAPILARINI AÇTI”

Hasanoğlu, sözlerine şöyle devam etti: “Kurumun başkanı ve yöneticileri, Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan önderliğinde birçok çocuğun hayata tutunması ve yaşam hakkını kazanmasından çok etkilendi. Çünkü birçok ülkenin duyarsız kaldığı bu konuda Türkiye yalnız başına 1 milyon 500 binin üzerinde bebek ve çocuğa kapılarını açarak onları misafir etti, ölmelerine izin vermedi. Dünyada birçok ülke bu durumu görmezlikten gelirken, Sayın Erdoğan önderliğindeki Türkiye, bu masum bebeklerin, çocukların hayata tutunmalarını sağladı.