Türkiye Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi öncesinde KKTC ile  koordinasyonun başbakan yardımcılığı seviyesinde yürütüldüğünü anımsattı.

Sistem değişikliğinin ardından gerek Dışişleri Bakanlığı gerekse  ekonomik anlamda Hazine ve Maliye Bakanlığının üzerine düşen görevleri yaptığını  anlatan Oktay, KKTC Başbakanı ve bakanlarla görüşmeler gerçekleştirdiğini,  gerekli noktalarda organizasyonu sağlamaya çalıştıklarını vurguladı.

Kıbrıs ve etrafındaki gelişmeleri yakından takip ettiklerine dikkati  çeken Oktay, şunları kaydetti:

"Hidrokarbon kaynaklarının ortaya çıkarılmasıyla ilgili uluslararası  alanda yine Rum kesiminin tek taraflı, 'oldubitti' diye ifade edeceğimiz  çalışmalarını takip ediyoruz. Burada hiçbir oldubittiye müsaade etmeyeceğimizi  bir kez daha ifade etmek isterim. Bölgedeki sismik araştırmalarımız da devam  ediyor. Burada tamamen Türkiye'nin ve KKTC'nin söz sahibi olduğu noktalar var.  KKTC'nin hakkı olan Türkiye ile çalışacağı bölgeler var. O bölgelerde soru  işareti oluşturulmaya çalışılıyor. Buna  müsaade edilmeyecek. Şu anda Akdeniz'de  hem Fatih hem de Barbaros çalışmalarını yürütüyor. Kıbrıs'ı yakinen takip  ediyoruz, etmeme gibi bir şansımız yok. Kıbrıs'ı herhangi bir konuda yalnız  bırakma gibi ne şansımız ne de lüksümüz var. Kıbrıs'taki sorunlar bizim  sorunlarımızdır. Hem koordinasyon hem de ortak çalışma devam edecek."

Editör: TE Bilisim