MHP Kütahya Milletvekili Ahmet Erbaş, Türkiye’de katıldığı bir televizyon programında KKTC’de yaşayanlarla et ve tırnak gibi olduklarını belirterek “Emin olun, Türkiye hapşırırsa Kıbrıs hasta oluyor” dedi.

Ekonomik İşbirliğinin olmazsa olmaz olduğunu dile getiren Erbaş, yılda yaklaşık 1,5 Milyona yakın vatandaşın KKTC’ye geldiğine dikkati çekti.

Türkiye’nin yaptığı maddi yardımları anlatan Erbaş, KKTC’nin kalkınmasının Türkiye’nin de kalkınması anlamına geldiğini ifade etti.

Son zamanlarda ekonomik işbirliği protokolünün imzalanmayışı ile ilgili sıkıntıları dile getiren Erbaş, protokolde yerine getirilmesi gereken hususlara, aslında sadece Türkiye’nin istediği maddeler olarak bakılmaması gerektiğini, bunların AB normları olarak da görülmesi gerektiğini vurguladı.

Geçen yıl Türkiye’de yaşanan ekonomik krizin KKTC’ye yansımasının çok daha büyük olduğuna işaret eden Erbaş, ziyaretçi ve öğrenci sayısında düşüş kaydedildiğini söyledi.

Erbaş, Türkiye Hükümet yetkililerine çağrıda bulunarak protokolün bir an önce hayata geçirilmesini diledi ve KKTC’nin nefes alabilmesi gerektiğini belirtti.

Erbaş: “Şu anda KKTC dört gözle bu protokolün imzalanmasını bekliyor” dedi.

Erbaş, ayrıca Türkiye nerede tanıtılıyor ise KKTC’nin de aynı platformlarda tanıtılması gerektiğini vurguladı.

Editör: TE Bilisim