Ekonomi ve Enerji Bakanı Özdil Nami, Güney Kıbrıs Rum Yönetimi’nin Akdeniz’de tek yanlı doğalgaz arama faaliyetleri nedeniyle oluşan gerginliğe ilişkin, “Gerginliğin sebebi biz değiliz, Rum tarafının tek yanlı adım atmaktaki ısrarlı tavırlarıdır. Biz ısrarla şunu vurguluyoruz; bu kaynaklar tüm Kıbrıslılara aittir. Bunların idaresiyle ilgili tekeli kimse Rum tarafına teslim etmez” dedi.

Mersin’de düzenlenen Akdeniz Ekonomi Forumu’nda konuşan Ekonomi ve Enerji Bakanı Özdil Nami, KKTC'nin, bir taraftan Kıbrıs sorununa kapsamlı çözüm getirmek için çok yoğun çalışmalar sürdürdüğünü, diğer yandan da tüm olumsuzluklara rağmen ekonomisini de güvenle geliştirmek için önemli adımlar atmaya devam ettiğini kaydetti.

Nami, “Özellikle 2004 yılından beri takip edilen Kıbrıs politikaları, üzerimizdeki izolasyonların kaldırılmasında önemli adımlar atmamıza vesile olmuştur” diye konuştu.

Nami, Doğu Akdeniz’in doğalgaz açısından son derece önemli rezervlere sahip olduğuna da dikkati çekerek, şu değerlendirmelerde bulundu;