BESİM, BAKAN AKDAĞ'I ZİYARET ETTİ

Ankara’da temaslarda bulunan Sağlık Bakanı Filiz Besim, yeni hükümetin özellikle sağlık alanına öncelik verdiğini söyledi.

Ankara’da temaslarda bulunan Sağlık Bakanı Filiz Besim, Çankaya Köşkü'nde Türkiye Başbakan Yardımcısı Recep Akdağ ile görüştü.

Akdağ, kabulde, hükümet adına KKTC ile "ekonomik işbirliği" ve "kalkınma" alanındaki konulardan kendisinin sorumlu olduğunu belirterek, bu görevin kendisini çok mutlu ettiğini vurguladı. Türkiye ile KKTC arasında 3 yıllık bir işbirliği programın bulunduğunu anımsatan Akdağ, "KKTC'de erken seçim ve hükümet değişikliği, biraz oradaki hızımızı azalttı ama ben inanıyorum ki önümüzdeki günlerde büyük bir etkinlikle bu iş birliğini inşallah devam ettireceğiz." dedi. Bütün bu iş birliği alanlarının içinde sağlık konusunun kendisi için özel bir anlam taşıdığına değinen Akdağ,Türkiye'de 11yıldan fazla sağlık bakanlığı yaptığını belirterek “bunun özellikle ilk 10 senesinde bütün dünyanın çok takdir ettiği bir sağlık dönüşümünü gerçekleştirdik. Bunun bir benzerini tabi ki kendi şartlarında KKTC'de gerçekleştirebiliriz." dedi. Akdağ, yeni kurulan hükümetin de Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti için başarılı hizmetler yapacağına inandığını ifade etti.

SAĞLIK BAKANI’NIN ANKARA TEMASLARI

BESİM : "HEP BİZE DESTEK OLDUNUZ"

Sağlık Bakanı Besim de kendisi ve heyeti adına Başbakan Yardımcısı Akdağ'a teşekkürlerini iletti. Ülkesinden selamlar getirdiğini aktaran Besim, Afrin Harekatı ile ilgili geçmiş olsun dileklerini iletti. Besim, Türkiye'nin Kıbrıs için her zaman çok anlamlı bir ülke olduğunu vurgulayarak,  "1974 Barış Harekatı'ndan öncesinde sonra da hep bize destek oldunuz."  dedi. Türkiye'nin, KKTC ile hep el ele yürüdüğüne işaret eden Besim, bu iş birliğinin kendileri için hayati önem taşıdığını ifade etti.

SAĞLIK BAKANI’NIN ANKARA TEMASLARI

 "PROTOKOL YAPTIK, KALP NAKLİ YAPACAĞIZ"

Besim, yeni hükümetin özellikle sağlık alanına öncelik verdiğini söyledi. KKTC'nın yıllardır süren ve oluşturulamayan bir sağlık sistemi olduğuna dikkat çeken Besim, güzel işler de olduğunu ifade etti ve “örneğin böbrek nakilleri yapıyoruz Hacettepe Üniversitesinden gelen ekiple. Kısa bir süre önce Antalya Akdeniz Tıp Fakültesiyle protokol yaptık, kalp nakli yapacağız” dedi. Besim, ülkesinde sağlıktaki sisteminin kurulamamasının en büyük nedenlerinden birisinin de genel sağlık sigortasının hayata geçirilememiş olmasına bağlı olduğunu aktardı.

Bakan Besim, Kıbrıs'taki tek sıkıntılarının sistem olmadığını vurgulayarak, alkol, uyuşturucu, madde bağımlısı hastalarla ilgili ciddi sıkıntılar olduğunu belirterek şu anda bir proje planlandığını söyledi.

Kabul, konuşmalar sonrasında basına kapalı şekilde devam etti.

Editör: TE Bilisim