Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Saray'da MHP lideri Bahçeli ile görüşmesinin ardından 'erken seçim' gündemiyle bir basın toplantısı düzenledi. Erdoğan, erken seçimin 24 haziran 2018 Pazar günü yapılacağını duyurdu.

Erdoğan'ın konuşmasından satır başları şöyle:

  • 15 Temmuz darbe girişiminin başarısızlığıa uğratılması birçok alanda olduğu gibi siyasette de yeni bir dönemin miladıdır. Milletimizin darbe gecesi gösterdiği kahramanlık asla unutulmayacaktır. Demokrasi nöbetleri, mileltimizin istiklal ve istikbaline sahip çıkma iradesinin bir sembolü olmuştur. Yenikapı'da yaptığımız miting ise milletimizin biz siyasetçilere verdiği mesajı açık ve net birş ekilde ortaya koymuştur.
  • 16 Nisan halkoylamasına giden süreçte bu yolda ortaya çıkmıştır. Anayasa değişikliğinin, cumhurbaşkanlığı hükümet sistemi ile ilgili hükümleri seçimlerden sonra yürürlüğe girecek. Türkiye hâlâ 16 Nisan'dan sonra eski diye ifade edebileceğimiz sistemle yönetilecektir.
  • Eski sistemin hastalıları, attığımız her adımda karşımıza çıkabiliyor. Bizim tercihimiz, 2019 seçimlerine kadar dişimizi sıkmaktan yana olmuıştır. Ancak Suriye'de sınır ötesi operasyonlar, bölgede yaşanan tarihi önemdeki hadiseler, Türkiye'nin belirsizlikleri aşmasını zorunlu hâle getirmiştir.
  • Kararların daha güçlü alınabilmesi için yeni yönetim sistemine geçiş aciliyet kazanmıştır.
  • Bahçeli'nin yaptığı çağrıyı yetkili kurullarımızda müzakere ettik.Yeni yönetim sistemine geiş giderek aciliyet göstermektedir. Bahçeli'nin çağrısınuı yetkili kurullarla görüştük. Ülkemizin karşı karşıya bulunduğıu sorunlar nedeniyle olumlu yaklaştık.
  • Seçim konusunu ülkemizin gündeminde bir an önce çıkarmak şarttır. Seçimlerin 24 Haziran 2018'de yapılmasına karar verdik. Milletimize hayırlı olsun diyoruz

AKP'DEN TEPKİ

Erdoğan'ın erken seçim açıklaması sonrasında AKP'lilerin tepkileri kameraya böyle yansıdı

YKS İLE ÇAKIŞTI

Cumhurbaşkanı Erdoğan, erken seçimin tarihini 24 haziran olarak açıkladı. Fakat 23-24 haziran tarihlerinde Yükseköğretim Kurumları Sınavının (YKS) yapılacağı duyurulmuştu. Yükseköğretim Kurumu (YÖK), YSK tarihiyle ilgili açıklama yapılacağını belirtti.

Editör: TE Bilisim