Türkiye Başbakanı Binali Yıldırım, “Yunanistan Başbakanı Çipras’a gerginliklerden uzak kalınmasının iki ülke ilişkileri açısından daha hayırlı olacağını açık sözlülükle ifade ettik.” dedi.

Başbakan Binali Yıldırım, resmi ziyarette bulanacağı Belarus’un başkenti Minsk’e hareket etmeden önce Esenboğa Havalimanı’nda düzenlediği basın toplantısında, Yunanistan Başbakanı Aleksis Çipras’la yaptığı telefon görüşmesiyle ilgili olarak, “Gerginliklerden uzak kalınmasının iki ülke ilişkileri açısından daha hayırlı olacağını kendisine açık sözlülükle ifade ettik.” dedi.

“Son günlerde Kardak kayalıklarıyla başlayan bu gerilimde bazı ihlaller olmuş ve buna karşılık verilmiştir.” ifadelerini kullanan Yıldırım, “Bundan sonrasının daha sakin, karşılıklı anlayış içerisinde ve sürekli iletişim hattının açık olmasıyla, siyasi ve diplomatik alanda çözülmesi yönünde bir mutabakata vardık.” şeklinde konuştu.

Başbakan Yıldırım, şöyle devam etti:

“Zannediyorum mayıs ayında bir NATO Genelkurmay Başkanları Toplantısı olacak. Bu çerçevede iki ülkenin Genelkurmay Başkanları da bir araya gelip sahadaki bu yaşanan sorunların daha da tırmanmaması için gerekli tedbirleri karşılıklı görüşmüş olacaktır.”

Yıldırım, Milli Mutabakat Komisyonu ili ilgili olarak da “Bu konuda her iki partinin görevlendirilen heyeti çalışmalarını tamamladı. Parti liderleri tarafından son şekli verilecek ve böylece mutabakat metni kamuoyuyla paylaşılmış olacak.” dedi.

Esas itibarıyla mutabakat konusunda bir ihtilafın söz konusu olmadığını kaydeden Yıldırım, “MHP, AK Parti adayına destek olacağını, Sayın Cumhurbaşkanımızın adaylığına destek vereceklerine yönelik açıklamasını da kamuoyu ile paylaşmıştır.” şeklinde konuştu.