Türkiye’nin en büyük camisi bugün resmen açılıyor

63 bin kişinin aynı anda ibadet edebileceği bir kompleks olarak tasarlanan Türkiye’nin en büyük camisi “Büyük Çamlıca Camii”nin resmi açılışı bugün yapılacak.

Türkiyenin en büyük camisi bugün resmen açılıyor

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın katılımıyla yapılacak Büyük Çamlıca Camii’nin açılış töreni, cuma namazının ardından gerçekleştirilecek.

Yerli ve yabancı çok sayıda davetlinin katılacağı resmi açılış töreni öncesi, sabah saat 09.30’dan itibaren Büyük Çamlıca Camii’nin hocaları tarafından sela okunacak, gün boyunca da Kur’an-ı Kerim okunmaya devam edilecek.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın katılımının ardından resmi açılış törenine geçilecek.

Kentin yeni sembollerinden biri haline geldi

Osmanlı-Selçuklu mimari tarzı ile bugünün çizgilerinin bütünleştiği Büyük Çamlıca Camii, kentin yeni sembollerinden biri oldu.

Görkemli mimarisiyle İstanbul’un her noktasından rahatlıkla görülebilen cami, bu heybetli yapısına yakışır anlamda bazı rakamsal büyüklükleri de ihtiva ediyor.

İçine girildiği andan itibaren İstanbul’un simgesi haline gelen selatin camilerinin adeta devamı hissini uyandıran Büyük Çamlıca Camii, her bir bölümünde en ince ayrıntısına kadar düşünülen detaylarıyla ilgi çekiyor.

Caminin yanı sıra müze, sanat galerisi, kütüphane, konferans salonu, sanat atölyesi ve otoparkın da yer aldığı Büyük Çamlıca Camii’nin inşasında birçok yenilik ve farklılık da hayata geçirildi.

34 metre çapındaki kubbesi İstanbul’u simgeliyor

İmanın şartını temsilen 6 minareli inşa edilen Büyük Çamlıca Camii’nin 3 şerefeli 4 minaresi Malazgirt Zaferi’ne ithafen 107,1 metre, 2 şerefeli 2 minaresi ise 90 metre yüksekliğinde yapıldı.

Caminin 72 metre yükseklikteki ana kubbesi İstanbul’da yaşayan 72 milleti, 34 metre çapındaki kubbesi İstanbul’u simgeliyor.

Kubbenin iç yüzeyine, 16 Türk devletine ithafen Allah’ın isimlerinden 16’sı, Haşr Suresi’nin son 2 ayetinden istifade edilerek yazıldı.

Editör: TE Bilisim