Dün yaptığımız haberde özellikle eski okulların bakımsızlığını ekrana getirmiş ve sendikaların beklentileri ile eleştirilerini gündeme taşımıştık .Buna karşın eğitim bakanının açıklamalarını da haber yaptık. Eğitim bakanı Çavuşoğlu Okullara 20 milyonluk harcama yapıldığını  , 28 milyonluk bir harcama daha yapılacağını aktardı.
Fiyat artışlarından dolayı müteahitlerin ihalelere katılmadığını ifade etti ve, "Okullarda yapılması gereken tamiratlar, ihalelerin iptal olmasından dolayı gecikiyor" dedi.
Bakanlığın bu yıl okullarla ilgili hiçbir çalışma yapmadığını savunan Kıbrıs Türk Orta Eğitim Öğretmenler Sendikası  Başkanı Ozan Elmalı  ise haber merkezimizden Atakan Habiboğlu’na konuştu okulların durumunun vahim olduğunu  söyledi. 
.Bakanlığın boya ihalesine çıkıp, sadece boyama ile sıkıntıların giderilmeye çalışıldığını anlatan Elmalı, “Kolonlar dökülüyor ama sıva ile boya yapılması için girişim başlatıldı”  şeklinde konuştu.
Elmalı, yeni okulların yapıldığını ancak eski okulların artık ihtiyaca cevap vermediğini anlattı ve tehlike yarattığını söyledi.
Sınavlar hafta sonu yapılmasına rağmen, bakanlık hala bu tespitleri dikkate almıyor diyen Elmalı 1700 üzerindeki öğretmen adayının suistimale açık olmaması için açıklanması gerektiğini belirtti. Eğitim bakanlığı  eğitimdeki öğretmen ihtiyaçlarını bakanlık duyurmazsa biz duyuracağız dedi.
Elmalı bu yıl da eksiklerin tamamlanmadığını ve yeni eğitim yılına hazırlık yapılmadığını söyledi