Alkali beslenme

Sağlıklı bir dengeye sahip olmak açısından alkali vücut yapısı önemlidir. Kendimizi sürekli yorgun ve sağlıksız hissediyorsak nedeni asidik yüktür. Bunun yanında ağız kokusu, cilt lekeleri, hazımsızlık, yüksek veya düşük kan şekeri seviyeleri de diğer belirtilerindendir.

Nasıl Alkali Besleneceğiz?

Sabah kalktığınızda mutlaka kahvaltı öncesi 1 bardak ılık su içine limon damlatıp içelim.

Kahve ve çay tüketimini sınırlayıp (günlük 1 porsiyonu geçmeyecek şekilde), yerine yeşil çay ve bitki çayları koyalım.

Beslenmede kırmızı et, tavuk etinden vazgeçemiyorsanız; bunların yanında mutlaka avakado, bezelye ve ıspanak gibi alkali dengeyi sağlayacak alkali gıdalar tüketmeye özen gösterelim. Protein takviyesini daha çok kuru baklagillerden gidermeye çalışalım.

Kimyon, tarçın, kişniş, rezene alkali grubu gıdalarındandır. Kimyon ve tarçını baharat olarak; kişniş ve rezeneyi de demleme usulü tüketebilirsiniz.

Çiftlik balığı yerine deniz balıklarını tercih edelim.

En Yüksek Alkali Yiyecekler Nelerdir?

Pırasa, pancar, salatalık, sarımsak, avokado, bezelye, brokoli, lahana, kuşkonmaz, yapraklı yeşil sebzeler, mercimek, kinoa, yulaf, yağlı balık, domates, limon, badem, greyfurt ve yeşil çay yüksek alkali içeriğine sahip yiyeceklerdir.

Tüketimini azaltmamız hatta hiç tüketmememiz gereken gıdalar ise;

Tereyağı, peynir, süt, yumurta, krem, et, deniz ürünleri, beyaz makarna, beyaz ekmek, kepekli ekmek, tatlılar, rafine edilmiş şeker, çikolata, bisküvi, alkol, kahve, çay, yüksek proteinli gıdalar / takviyeleri, gazlı ve şekerli içecekler ve yer fıstığı.

Alkali Suyun Önemi

Organlarımızın büyük çoğunluğu; örneğin böbrekler, doğru pH’ın korunmasında önemli bir rol oynamaktadır. Çok fazla asit varsa, vücut bunu alkali takviyeleri ile dengelemek ister. Alkalinite kanda bulunan bir maddedir, ancak kan pH bozukluklarını tolere edemediğinden alkalinitenin nedeni kan değildir. En iyi alkalilik kaynakları iç organlar ve dokulardır.

Her besin vücuda ilk alındığındaki formu ile sindirilmez. Örneğin limon başlangıçta asit karakterli bir gıdadır;fakat sindirildikten sonra alkali özellik gösterir. Süt ise alkalidir, sindirimi sonrasında asit karaktere geçer.

Alkali beslenmenin vücuttaki yağ, ihtihaplanma ve toksisitenin azalması açısından önemlidir.

YORUM EKLE
YORUMLAR
Salih
Salih - 7 ay Önce

Tereyagı ve peynirden vazgeçmem

Salih gökaçan
Salih gökaçan - 7 ay Önce

Tereyagı ve peynirden vazgeçmem

Muca
Muca - 4 ay Önce

Az et,bol sebze ve hareket etmeli kolostorol icin.

Muca
Muca - 4 ay Önce

Kipris cook seviyom.Asigim kiprisa ben.Cihan yikilsa Turk yilmaz.Dagbasini duman almis yuruyorum gece gunduz ,cesaretinizi yasamdan hic yitirmeyin ,yurudukce yasayacagiz.Devamli ileriyi dusunecegiz gecmisten once******

Muca
Muca - 4 ay Önce

Her seyden once sagliniza dikkat ediniz.Dunyada en zor is Adam olmak,Adam olun paraniza sahip olun.para para para para para para.Devamli iktisali olun,israf haramdir, kazancin yarisini artirmak kardir.Bu bir Ata sozudur.Borsa bir kuyudur ,(borsa Ata sozu).Ev,Artirmak 1yildan 10 yilakar en karlidir.

Muca
Muca - 3 ay Önce

Kalbin ve ruhunda Turk sevgisi oldumu.Genclerin kalplerinin ve ruhunun derinliklerin Turk sevgisini asilarsak,ozgur bir Turkije ozgur bir kipris Turk cumhuryeti binyilda gecse var olacaktir umudunu yitirmez.******