Vakıflar İdaresi, Ramazan ayında, paylaşma olgusunun toplum geneline yayılması adına kurum ve kuruluşlarla işbirliğine gidiyor.

Ramazan’da birçok bölgede kurulacak olan iftar çadırlarıyla paylaşma, kaynaşma ve dayanışma vurgusunun en küçük yerleşim yerlerinde yaşayanlardan şehirlerde yaşayan kişilere kadar aktarılması hedefleniyor.

Vakıflar İdaresi’nden verilen bilgiye göre, Kıbrıs’ta Ramazan 2019 etkinliğine Kıbrıs Vakıflar İdaresi, Kuzey Kıbrıs Türk Kızılayı, KKTC Sivil Savunma Teşkilatı, T.C. Lefkoşa Büyükelçiliği, T&T Airport, Kıbrıs Türk Otelciler Birliği, Kıbrıs Türk Sanayi Odası ve Osmanlızade Otomotiv katkı koyuyor.

Lefkoşa, Girne, Gazimağusa, Lefke, Güzelyurt, Esentepe, Beyarmudu, İskele, Alsancak ve Dipkarpaz’da kurulacak Gönül Sofraları’nda yüzbinlerce kişinin 26 sabit noktada her gün kurulacak olan iftarlarda aynı sofrada buluşması hedeflenirken, bunun yanında 72 ayrı köyde de iftarlar bölgenin belediyeleri, muhtarları,din işleri görevlileri ve sivil toplum kuruluşlarının desteğiyle verilecek.

Editör: TE Bilisim