Erhürman: Kıbrıs Türk halkını, halkın seçeceği biri temsil edebilir

Başbakan Tufan Erhürman da Genel Kurul’da konuşma yaptı. Başbakan, Tatar’a bir konuda katıldığını, Meclisin geç toplanmasının doğru olmadığını belirtti.

62. madde tahtında söz alma konusuna da işaret eden Tufan Erhürman, “62. maddeyi inceledim. İçtüzüğe göre, 62. madde tahtındaki konunun Genel Kurula duyurulması ve ivedilik içermesi gerekiyor.  62. madde bu bağlamda kullanılmıyor. Durmadan bu maddeyle gündem açılıyor” dedi.

Güncel konuşmaların içeriğinin ve konu başlığının da net olması gerektiğini söyleyen Erhürman, “Kim ne konuşacak bilemiyoruz. 5 yıldır buradayım, diğer hükümetler döneminde de bunu dile getirdim.Güncel konuşmaların başlıklarının içi boş olmamalı” şeklinde konuştu.

Niyazi Kızılyürek konusunda konuşan Erhürman, “CTP olarak görüşümüz net. Kıbrıs Türk halkını, halkın seçeceği biri temsil edebilir. Bunu tartışmaya gerek yok” dedi.

Erhürman, Barış Gücü konusunda hükümetin de Cumhurbaşkanının da görüş ayrılığında olmadığını belirtti.

Erhürman, “Sadece HP’nin değil, siyasi partilerin de Cumhurbaşkanı’nın görüşü de Rum tarafı ile mümkün olduğunca çok konuda işbirliği yapılmasıdır” dedi.

CrantMontana’da gelinen noktayı kaçırmamak gerektiğini de belirten Erhürman, “Bu noktaya kolay gelinmedi. Ara bölgede tarafların yeniden aylar, yıllar sürecek müzakerelere girmesini doğru bulmuyoruz” dedi.

Editör: TE Bilisim