Çin'in Vuhan kentinde ortaya çıkan koronavirüs salgını ülkemizde de etkisini gösteriyor,kentteki birçok kimsesiz hayvanın ölümüne sebep olabilir.Tüm dünyaya korku salan koronavirüs, sadece bulaştığı insanlara değil zor durumda bıraktığı hayvanların de ölümüne sebep olabiliryor.

Hayvan dernekleri endişeli, açlıktan ölme riski altında olan hayvan sayısı bizim ülkemizde de çok. Aynı zamanda koronavirüsün yayılma riskine karşı sokak ve evcil hayvanları öldürmesinden de  endişe ediyor.

Kıbrıs Hayvan Hakları Derneği, Altın Patiler Derneği ve Sessiz Kullar Derneği açıklamada bulunarak,yuva ilanları aracılığı ile olası insan temasını engellemek adına yuvalama ilanlarını  paylaşmama kararı aldıklarını açıkladı."Hasta ve risk grubundaki insanlarımızı korumak öncelikli görevimiz ama bunu yaparken de evcil hayvanlarımızın bazı haklarını da korumamız gerekiyor. Kısmi sokağa çıkma izinlerine evcil hayvan sahiplerinin yada sokakta yaşamak zorunda kalan hayvanları gönüllü besleyen kişilerin belli kurallar çerçevesinde eklenmesi gerektiğini düşünüyoruz" açıklamasında bulundular.

Özellikle "hayvanseverler hayvanlar açlıktan ölmesin,tüm belediyeleri göreve çağırıyoruz"dediler.

Editör: TE Bilisim