Kültür sanat, Koronavirüs salgını sebebiyle alınan tedbirlerden etkilenen sektörler arasında yer aldı. Tiyatro, konser, sinema, müze, sergi gibi topluluk halinde katılımların olduğu kültür sanat etkinliklerinde ertelemelere, mekanlarda ise geçici olarak kapatmalara gidildi.

Hayatın her alanını etkisi altına alan pandemi, sanat dünyasına da zor günler yaşatıyor. Koronavirüs salgının ilk günlerinden itibaren bütün dünyada olduğu gibi KKTC’de de tiyatro, konser, festival gibi birçok etkinlik iptal edildi, sinema salonları kapandı.

Kıbrıs Genç TV'de Muazzez Gazihan'ın hazırlayıp sunduğu Gündem Özel programına telefon bağlantısı ile katılan Sanat Yönetmeni Derman Atikpandemi günlerine yönelik aldıkları önlemleri ve pandemi sonrası kültür sanat dünyasına dair öngörülerini bizlerle paylaştı. 

Atik,vatandaşa moral vermek için tiyatro ekipleriyle ‘Evde kal’ başlığı altında şiirler okuyup, internet ortamında yayınladıklarını söyledi. Özellikle KKTC’deki ve diğer ülkelerdeki tiyatro ekipleriyle birebir ilişkiler kurmaya çalıştıklarını söyleyerek, KKTC’nin de üyesi olduğu Avrasya Tiyatrolar Birliği ile internet ortamında bir araya geldiklerini söyleyerek,ileriki  günlerde Türkiye’de evde tiyatro festivali düzenleneyeceklerini ve tiyatrocular ise kendi ülkelerinde koronavirüsün sanat kapsamında getirdiği sıkıntıları akataracaklarını ifade etti.

Editör: TE Bilisim