Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis ile BM Genel Sekreterinin Kıbrıs için atadığı geçici özel danışmanı Jane Holl Lute, bir araya geldi.

Bu sabah saat 10.00’da Rum Başkanlık Sarayında bir araya gelen Anastasiadis ile Lute, 2 saati biraz aşan bir görüşme gerçekleştirdi.

Rum haber kaynakları, Lute’un görüşmenin ardından herhangi bir açıklama yapmadan Başkanlıktan ayrıldığını kaydettiler.

Görüşmenin ardından basına açıklama yapan Hükümet Sözcüsü Prodromos Prodromu ise, Anastasiadis ile Lute arasında hem “referans şartları”, hem de Kıbrıs sorununun kritik konularıyla ilgili yaratıcı ve verimli bir görüşme yapıldığını söyledi.

Lute’un Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı’yla görüşmesinin ardından Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis’le yeniden görüşeceğini de açıklayan Prodromu, kritik bir görüşme yapılmakta olduğundan, çok fazla yorum yapmaktan kaçınılmasının iyi olduğunu vurguladı.

Prodromu, Lute’un bugünkü görüşme sırasında herhangi bir yazılı metin veya belge vermediğini de sözlerine ekledi.

Rum haber kaynakları, görüşmeye Anastasiadis haricinde, Rum Müzakereci Andreas Mavroyannis, Hükümet Sözcüsü Prodromos Prodromu, Dışişleri Bakanı Nikos Hristodulidis ve Rum Başkanlığı Diplomatik Büro Müdürü Kiriakos Kuros’un katıldığına da yer verdi.