Güney Kıbrıs’ı sarsan seri cinayet olayında yeni gelişmeler yaşandı.

Rum radyosunun haberine göre, “Orestis” takma adıyla bilinen seri katil RMMO mensubu 35 yaşındaki Nikos Metaksas, “Mitsero” madeninde yer alan ve “Kırmızı Göl” ismiyle bilinen su birikintisine götürüldü.

Seri katil burada Rum polisine, Filipin uyruklu Maricar Valtez ile Romanya uyruklu Livia Florentina ve kızı Elena Natalia’yı öldürdükten sonra valize koyarak göle attığını anlattı.

Bunun üzerine gölde su altı kameralarıyla arama yapan yetkililerin valiz olduklarından şüphelendikleri iki nesne tespit ettikleri belirtilen haberde, söz konusu gölün suyundan alınan örneklerin yeniden tahlile gönderildiği ifade edildi.

Rum kaynaklar, seri katil Metaksas’ın kurbanlarından bir diğeri olan Mary Rose’un 6 yaşındaki kızı Sierra’yı arama çalışmalarının da sürdüğünü, zanlının ifadesi doğrultusunda Lefkoşa’ya bağlı “Ksiliatos” bölgesindeki gölde arama çalışmalarına devam edildiğini belirttiler.

Öte yandan Rum haber kaynakları, KKTC’de Ercan Havaalanı yakınlarında boş bir arazide 6 Ocak 2019 günü tespit edilen ve 40 yaşındaki Vietnam uyruklu Dami Thi Hop olduğuna inanılan cesedin, seri katil Metaksas’ın kurbanlarından biri olabileceğinin düşünüldüğünü yazdılar.

Dami Thi Hop’un 15 Kasım 2017’den beridir kayıp olduğunu belirtilirken, Metaksas’ın sık sık KKTC’ye geçtiğinin de KKTC basınında yer aldığı vurgulandı.

Rum radyosu haberinin devamında, Rum Polis Basın Subayı Andreas Angelidis’in kuruma yaptığı açıklamada, KKTC makamlarından kendilerine, iki toplumlu teknik komite aracılığıyla herhangi bir talep ulaşmadığını, kendilerinin de KKTC makamlarından herhangi bir talepte bulunmadıklarını söylediğini aktardı.

Angelidis, ilgili iki toplumlu teknik komite aracılığıyla bir talep gelmesi durumunda bunun inceleneceğini de kaydetti.

RUM MECLİS BAŞKANI ÖZÜR DİLEDİ

“KORUMAMIZ ALTINDASINIZ”

Öte yandan Güneyde Paskalya Yortusu seri cinayetker gölgesinde kutlandı. Katolik olan Filipinlilerin gittiği Lefkoşa’daki kilisedeki ayine katılan Rum Meclis Başkanı Dimitris Şilluris, kürsüye çıkarak, onlarla kutsal günde birlikte olmak için kilisede bulunduğunu söyledi ve seri katilin işlediği cinayetler nedeniyle Filipin halkı ve tüm yabancılardan özür diledi, “korumamız altındasınız” dedi.

Editör: TE Bilisim