Rum Enerji Bakanı Yorgos Lakkotrypis, salı gün yaptığı açıklamada Güney Kıbrıs’ın önümüzdeki 24 ay içinde Münhasır Ekonomik Bölgesinde (MEB) sekiz sondaj çalışması daha gerçekleştireceğini duyurdu.

Enerji, Sanayi ve Ticaret Bakanlığı’nın Mart 2018 – Nisan 2019 çalışmalarının tanıtımını yapan Bakan, “Kıbrıs’ın MEB’indeki faaliyetler devam ediyor. Önümüzdeki 24 ay için yeni sondajlar planlanıyor. Altısı  keşif ikisi de teyit sondajı olacak” dedi. 
Sondajların tam olarak hangi noktalarda gerçekleştirileceğini açıklamadan kaçınan Bakan, buna rağmen hedeflerin belirlendiğini ve bunların etrafında çalışmalar gerçekleştirildiğini dile getirdi ve programların yılsonu ile 2020 yılı başlarında başlayacağını kaydetti. Bakan ayrıca başka seçeneklerin de incelendiğini duyurdu.
Bakan, Hükümetin 7. parsel için ruhsat çalışmalarının son aşamasında bulunduğunu, TOTAL – ENI ile yapılan anlaşmaların sadece 7. parselle ilgili olmadığını, çünkü iki şirket arasında işbirliği olmayan parselleri de ilgilendirdiğini belirtti.
 
Afrodit parseliyle ilgili olarak Hükümetin ruhsat verdiği şirketlerle anlaşmaya çok yakın olduğunu, planların masaya yatırıldığını ve önümüzde çarşamba ve perşembe günleri yapılacak atölye çalışmalarında tartışılacağını ve yer alan müzakerelerin de gelecek perşembe ve cuma günleri tamamlanacağını söyledi.

Editör: TE Bilisim