Dün akşam Afrika Gazetesi önünde iki eylem yapıldı. Bir tanesinde Afrika Gazetesi’ne yapılan saldırılar protesto edildi. Diğerinde ise KKTC Ülkü Ocakları, gazeteyi protesto etti.

 

 

Afrika Gazetesi’ne yapılan saldırıları protesto etmek ve Afrika Gazetesi’ne destek belirtmek için eylem yapıldı.

Afrika Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Şener Levent eylemcilerin alkışları arasında bina önüne çıktı ve bir konuşma yaptı. Madımak’ta yaşananları hatırlatan Levent, bugünün bir dönüm noktası olduğunu kaydetti ve ya önlem alınacağını ya da “gözü dönmüş, kara bir güruh” olarak nitelendirdiği kişilerin daha şiddetli şekilde geleceğini belirtti.

Bugün gazeteye saldıran kişilerin “yakın” diye bağırdıklarını savunan Levent, “Zaten bir yakmadıkları kaldı, polis de seyretti” diye konuştu.... Geri püskürtülmemesi halinde bugün Afrika gazetesi önünde yapılanların herkesi saracağı görüşünü ifade eden Levent, “Bugün artık baş kaldırmanın ciddi bir biçimde direnmenin zamanıdır.

Gazete önünde yaşananların Avrupa’da  ve Güney Kıbrıs’ta büyük etki yarattığını da kaydeden Levent, Avrupa ve Güney Kıbrıs’tan çok sayıda telefon aldıklarını, Rum Yönetimi Başkanı Anastasiadis’in Ofisinden dahi arandıklarını ancak Kuzey Kıbrıs’tan Cumhurbaşkanı Akıncı da dahil kendilerini arayan soran olmadığını ifade etti.

Olaylar olurken gazetede yer aldığını ve yaşananları yakından gözlemlediğini söyleyen Sanatçı Yaşar Ersoy da, parti başkanlarının gelmekte olan kara cehaleti görmesi,  ülkenin değerlerine sahip çıkmasını istedi. Ersoy, “Yoksa bu kara cehalet hepimizi yutacak” diye konuştu.

 

AFRİKA GAZETESİ’NE PROTESTO

KKTC ÜLKÜ OCAKLARI EYLEM YAPTI

Öte yandan aynı saatlerde KKTC Ülkü Ocakları, Afrika gazetesini eylemle protesto etti. Polis ve çevik kuvvet geniş güvenlik önlemleri alarak iki grup arasında koridor  oluşturdu.

Ülkücüler, “Vatan Sana Canım Feda”,  “Kıbrıs Türktür Türk Kalacak”, “Ne Mutlu Türküm Diyene” şeklinde slogan atarken  yaklaşık 200 metre uzaklıktaki diğer grup ise   “Faşizme Karşı Omuz Omuza” , Kıbrıs’ta Barış Engellenemez “ sloganları attı.

 

Basın açıklaması okuyan KKTC Ülkü Ocakları Genel Başkanı Fatih Arıcı, Türk ordusunun  1974 Temmuzunda  zulümle mücadele eden Türk soydaşlara umut ışığı olduğunu, Kıbrıs’ta barış ve huzuru sağladığını kaydetti.

Editör: TE Bilisim