İçişleri Bakanı Ayşegül Baybars, kent güvenlik sisteminin 2019 Yılı içinde devreye gireceğini, gerek mobese diye adlandrılan projenin gerekse bölgenin aydınlatma sorunu için çalışmaların tamamlanmak üzere olduğunu söyledi.

Bu sorunların çözümü için ayrıca Lefkoşa Kaymakamlığının girişimleri ile İlçe Emniyet Kurulu oluşturulduğunu ifade eden Baybars, 2019 yılında polis alımına devam edilerek devriye sistemine de geçilebileceğini belirtti.

Engelli bireylerin talebi ve bölgeden gelen görüşler doğrultusunda Kaymakamlık Binasınınyeni dönemde Mücahitler Sitesi bölgesine taşıma düşünceleri olduğunu belirten Baybars, bu sayede daha merkezi bir yerde daha kaliteli hizmet verilebileceğini aktardı.

Vatandaşlık yasasında sona gelindiğini belirten Baybars bunun yanı sıra Beyaz Kimlik kapsamının da genişletileceğini, bu kişilerinde kamudan alacağı hizmetlerde kolaylığa gidileceği, kimlik sahibi olanlardan her yıl yeni çalışma izni istenmeyeceğini, bu kişilerin iş kurma yetkilerine sahip olacağını belirtti.

Editör: TE Bilisim