Sürücülerin kimlik ve ehliyet, araçların kayıt, seyrüsefer, muayene, ruhsat ve sigorta bilgileri imzalanan protokolle elektronik ortama aktarılacak. Hedef kurumlar arasındaki işbirliğini artırmak, sigortalar bünyesinde yapılan yolsuzlukları önlemek, primlerin risk esasına göre belirlenmesini sağlamak.

“Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanlığı Motorlu Araçlar Mukayyitliği, Araç Kayıt ve Ruhsatlandırma Şubesi ve Maliye Bakanlığı Bilgi İşlem Merkezi’nde Bulunan Bilgilerin Sigorta Bilgi Merkezi’ne Elektronik Ortamda Aktarılmasına İlişkin” protokol bugün Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanlığı’nda imzalandı.

Bakanlıktan verilen bilgiye göre, protokole Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanlığı Müsteşarı Kemal Bağzıbağlı, İçişleri Bakanlığı Müdürü Hüseyin Amcaoğlu, Maliye Bakanlığı Bilgi İşlem Merkezi Başkanı Abbas Karayel, PGM Trafik Müdürü Hüseyin Çete, KKTC Sigorta ve Reasürans Şirketleri Birliği Başkanı Ülker Fahri ve Sigorta Bilgi Merkezi Başkanı İbrahim Kavçın imza koydu.

Sürücülerin kimlik ve ehliyet, araçların kayıt, seyrüsefer, muayene, ruhsat ve sigorta bilgilerinin kurum ve kuruluşlar arası paylaşımına olanak verecek protokol, KKTC Sigorta ve Reasürans Şirketleri Birliği bünyesinde kurulan Sigorta Bilgi Merkezi ile Maliye Bakanlığı Bilgi İşlem Merkezi ve Polis Genel Müdürlüğü (PGM) arasındaki işbirliğinin artırılması, sigortalar bünyesinde yapılan yolsuzlukların önlenmesi ve primlerin risk esasına göre belirlenmesine imkan tanıyacak.

Söz konusu protokolle, yasal uygulamaların doğru ve güvenilir şekilde çalışması, sigorta işlemlerinin güvenilir şekilde kolaylaştırılması, suiistimallerin en aza indirgenmesi, hizmetin hızlandırılması, trafik güvenliğinin artırılması, dijital dönüşüme katkı konulması, ilgili alanlarda istatistik oluşturulması ve kurumların ihtiyaç duyduğu verilerin paylaşılması hedefleniyor.