Ülkemizin önde gelen organizasyonlara imza atacak olan, müzik ve eğlence sektörü denildiğinde akla ilk gelenlerden biri olacağına inandığım çok yetenekli akıllı başarılı iki gençle tanıştım.

KKTC'de yapılan büyük organizasyonlar arasındaki yerini şimdiden alan, gece hayatına yeni bir boyut getiren ve eğlencenin nabzını tutacak olan Tugay AçıkYıldız, bu sektörde çığırlar açmaya hazırlanıyor. En önemlisi de, eğlence anlayışı değişecek. Daha doğrusu bu organizatörlerle daha da güvenli olacak.

Açıkyıldız bu alanda yalnız değil, ortağı olan Tuğcan Karamustafa ile birlikte birçok başarılara imza atacaklar. 26 yaşında olan Karamustafa, kendi alanı olan Grafik Tasarım bölümünü South Wales University’te de tamamlayıp adaya dönüş yaptı.Profesyonel bir grafik tasarımcısı. Her konuda ortak hareket ediyorlar.

23 yaşında pırıl pırıl Kıbrıslı genç bir girişimci olan Açıkyıldız’a ne iş yapıyorsun dediğimde organizatörüm” diyor… Üniversite eğitimini Londra’da London South Bank University’de Events Management üzerine yaptı. İş hayatına atıldığı günden bugüne gece hayatı servis sektöründe yer alıyor.

“ Bir şeyleri organize etmek her zaman bize çok cazip gelmiş ve keyif vermiştir, bir şeyleri organize etmek bizim kendimizi ifade etme biçimimiz" olduğunu anlatan ‘Baddest Behaviour Events’ Organizasyon sahibi Tugay Açıkyıldız ve Tuğcan Karamustafa ile gerçekleştirdiğimiz röportajımız sizlerle...

KIBRIS GENÇ TV ÖZEL-MUAZZEZ GAZİHAN KATİPOĞLU

"İki Kıbrıslı girişimci genç"

Sizi tanıyabilir miyiz?

Biz Tugay Açıkyıldız (23) ve Tuğcan Karamustafa (26). İki Kıbrıslı girişimci genciz. Tugay üniversite eğitimini Londra ‘ da London South Bank University’de Events Management üzerine yaptı.

Tuğcan ise kendi alanı olan Grafik Tasarım bölümünü South Wales University’de tamamlayıp adaya dönüş yaptı. Çalışmaya başladığımız süreçten itibaren ikimizde gece hayatı servis sektöründe farklı görevler üstlendik ve üstlenmekteyiz. Bunun yani sıra Tuğcan kendi sektörü olan grafik tasarımda freelance olarak işini sürdürmekte.

"Uzun uğraşlardan sonra ‘Baddest Behaviour Events’ projesini hayata geçirmeyi başardık"

Bize şirketinizin / markanızın kuruluşundan bahseder misiniz ?

İki yakın arkadaş olarak uzun zamandır hayalini kurduğumuz ve atılım yapmak için planlamalar yaptığımız bazı sektörler vardı. Örneğin gece hayatı servis sektörü ve giyim moda düşüncelerimiz arasındaydı. Uzun uğraşlardan sonra ‘Baddest Behaviour Events’ projesini hayata geçirmeyi başardık. ‘Baddest Behaviour Events’ adı altında gerçekleşecek olan organizasyonlarımızın tamamen gece hayatı eğlence sektörü üzerine olduğunu söyleyebiliriz. Hedef aldığımız, erişim sağlamayı arzuladığımız kitle 18-35 yaş arası eğlence severlerdir.

"Etkinlikler tamamen gece hayatı üzerine şekillenmiştir. Yerli yabancı sanatçılardan ve Djlerden oluşan geniş bir erişim ağımız var"

Ne tür etkinlikleri organize ediyorsunuz, kaç kişilik bir ekip var?

Baddest Behaviour Events’ in organize edeceği etkinlikler tamamen gece hayatı üzerine şekillenmiştir. Yerli yabancı sanatçılardan ve Djlerden oluşan geniş bir erişim ağımız var. En yakın dostlarımdan biri olan ortağım Tuğcan Karamustafa ile çıktığımız bu yolda şuan tüm aile fertlerimiz, arkadaşlarımız ve bize sevip sayan insanlar destekçimiz. Herkesle koca bir ekip gibi çalışıyoruz ve bu bizi çok mutlu ediyor.

"İlk etkinliğimiz ‘ Urban Chaos’, 18 Nisan Perşembe gecesi, Lefkoşa’nın gözdesi Berlin Nicosia’da"

İlk etkinliğinizi Perşembe günü gerçekleştiriyorsunuz, neler var programda?

Evet ilk etkinliğimiz ‘ Urban Chaos’, 18 Nisan Perşembe gecesi saat 22:00’da, Lefkoşa’nın gözdesi Berlin Nicosia’da gerçekleşecek. Dj Razor( Agia Napa), Subaholics ( United Kingdom) ve Dj Memduh(Baddest Behaviour Resident) ’tan oluşan line up’ ımızla eğlence severlere sunacağımız müzik tarzları R&B, Hip Hop, Grime, Dancehall, Funky ve UK Garage olacak. Mekan sahipleri Merter Deli ve Kıvanç Manyera’ya bizlere güvenip bu etkinliğe imkan tanıdıklara için teşekkür bir borç biliriz.

"Organize ettiğimiz etkinliklerde eğlenmek insanlara kendilerini özel hissettirmeli. Bunun için yoğun bir çaba sarf ediyoruz"

Organizasyon büyük ve kapsamlı bir süreç. Peki siz bu yolda kendinizi nasıl geliştiriyor ve yeniliyorsunuz?

Boy göstermeye başlayacağımız sektör sizinde belirttiğiniz gibi kapsamlı ve zor bir sektör. Rekabetin hat safhada olduğunu söyleyebiliriz. Büyük yatırımcılarla ve şirketlerle benzer etkinlikler düzenleyip ayni pastadan pay sahibi olmaya çalışmak güç . Bu yolda ilerlerken fark yaratacak belli başlı özelliklere sahip olduğumuzu düşünüyoruz. Örneğin insanlarla olan ikili ilişkilerimize fazlasıyla güveniyoruz ve bu konuda sürekli olarak kendimizi geliştiriyoruz. Bizimle birlikte, bizim organize ettiğimiz etkinliklerde eğlenmek insanlara kendilerini özel hissettirmeli. Bunun için yoğun bir çaba sarf ediyoruz. Elimizden geldiğince gerek reklam sürecinde gerekse karar aşamalarında potansiyel müşterilerimizi de oyunun bir parçası yapıyor, bu etkinlikte fark yaratacak olan en büyük etkenin kendileri olduğunu onlara dolaylı bir yolla aşılamaya çalışıyoruz.

"Her etkinlik öncesi risk management yapıyoruz"

Peki planlamayı yaptınız ama oluşabilecek aksilikler için önlem alıyor musunuz ? Bize biraz bahseder misiniz ?

Her sektörde olduğu gibi bu sektörde de karşılaşabileceğimiz olası sorunlar var. Boy gösterebilecek her sorunu göz önünde bulundurmak ve alınabilecek maximum önlemi almak adına her etkinlik öncesi risk management yapıyoruz. Başlıca ele aldığımız konular genellikle bütçe dağılımı, reklam yolları, güvenlik önlemleri ve rekabet ettiğimiz sektörde rakiplerimizin hamleleri oluyor.

"Onlar kendilerini bu oyunun bir parçası,fark yaratan en büyük etkenin kendileri"

Çok keyif alanları, ya da sıkılıp gitmek isteyenleri mutlaka gözlemliyorsunuz. Daha doğrusu organizasyonun başarılı olup olmadığını nasıl ölçümlüyor musunuz. ?

Attığımız her adım bizi bir üst basamağa taşımalı. Aksi başarımıza gölge düşürür. Bunu yapabilmenin tek yolu ise müşterilerimizin memnuniyetini olabileceğinin zirvesinde tutmak. Daha önce de belirttiğim gibi onlar kendilerini bu oyunun bir parçası olduklarını anlamalı ve fark yaratan en büyük etkenin kendileri olduğunu bilmeliler. Karar aşamalarında ve reklam sÜrecinde potansiyel müşterilerimizle birlikte çalışarak etkinliklerimizin başari oranını henüz düzenlemeden baştan maximize etmeye özen gösteriyoruz. Bununla birlikte etkinlikler esnasında ve sonrasında yayılacağımız müşteri memnuniyet formları ve birebir geri dönüşümlerle kendimizi müşterilerimizin arzuları doğrultusunda geliştirebileceğimize inanıyoruz.

"Bir şeyleri organize etmek bizim için kendimizi ifade etme biçimimiz"

Size göre organizasyon nedir?

Bir şeyleri organize etmek bizim için kendimizi ifade etme biçimimiz diyebiliriz. İnsanlarla ilişkilerimizi geliştirmenin en güzel yollarından biri. Her organizasyonumuz kendimizden, kişiliklerimizden, düşüncelerimizden, hayallerimizden, zevk aldığımız şeylerden oluşuyor. Bu organizasyonların her birinin diğer yüzlerce, binlerce insanın kişilikleriyle, düşünceleriyle, hayalleriyle ve zevkleriyle ortak bir paydada buluşmasını umut ediyoruz ve her seferinde yeni bir yola çıkıyoruz. Günün sonunda ortaya çıkan yapıt sadece bizim değil ayni zamanda müşterilerimizinde başarısı oluyor.

"Sürpriz isimler var"

Yaz sezonu boyunca bir birinden yıldız isimleri de görebilecek miyiz peki. Sürpriz isimler var mı?

Halen görüşüp kontakta olduğumuz anlaşmaya varmak için büyük çabalar gösterdiğimiz sürpriz isimler var. Anlaşıldığı taktirde bir çok insanın beğenisini kazanacağımızdan eminim.

"Maddi yönden bağımsız olmanın paha biçilemez bir duygu,arkadaşlara tavsiyemiz kendilerini bulmakta daha fazla gecikmemeleri"

Genç yaşta iş hayatına atılmanız size neler kattı? İş hayatına atılan gençlere ne gibi önerilerde bulunuyorsunuz?

Genç yaşta iş hayatına atılmanın çok yönlü faydaları gördük. Örneğin maddi yönden bağımsız olmanın paha biçilemez bir duygu olduğunu deneyimledik. Buna bağlı olarak sorumluluk sahibi bir bireyler olmamızda ve kişiliklerimizin şekillenmesinde önemli bir rol oynadı. Saygınlık ve sosyal statümüzü geliştirmemizde de önemli etkileri oldu diyebiliriz. Genç yaşta iş hayatına atılma gibi bir düşüncesi olan arkadaşlara tavsiyemiz kendilerini bulmakta daha fazla gecikmemeleri yönünde çünkü biz hayata dair planlarımızı ve emellerimizi, kısacası kendimizi yaptığım işle çok bağdaştırıyoruz. Sevdikleri ve hayatları boyunca keyif alacakları işi yapmaları da kesinlikle tavsiyelerimiz arasında.

Organizasyon firmanıza ulaşmak isteyenler size ne şekilde ulaşacaklar?

Etkinliklerimizden haberdar olmak ve bizlere ulaşmak isteyen eğlence severler sosyal medya hesaplarımız aracılığıyla bizleri takip edebilirler.

Instagram Sayfamiz: @Baddestbehaviour.events

Facebook sayfamiz: BaddestBehaviour_Events

Editör: TE Bilisim