Ulusal Birlik Partisi Milletvekili Aytaç Çaluda, Cumhuriyet Meclisi tarafından yasama dokunulmazlığını kaldıran ‘görevi kötüye kullanma’ suçundan beraat etmesinin ardından Kıbrıs Genç Tv’de Siyasetin Satır arası programına katılarak Muazzez Gazihan’ın sorularını yanıtladı.

2009-2013 yılları arasında Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Özel Kalem Müdürlüğü görevini yerine getirdiği esnada tüzüğe aykırı işlem yaptığı gerekçesiyle “Görevi Kötüye Kullanma” suçundan dokunulmazlığı kaldırılarak 3 yıldır yargılanan UBP Milletvekili Aytaç Çaluda, “Suçsuz olarak sonuçlanmasından duymuş olduğum memnuniyet ve sevinci gizlemek mümkün değil. Her insanın kırmızı çizgisi onurudur. Ben buna maruz kaldım. İddia edilen, atılan çamurları işlemediğimi bilmekteydim ve Kıbrıs Türk yargısına güvendim” dedi.

Çaluda, “Bu davam 28 Temmuz 2013 Genel Seçimlerinden birkaç gün önce bazı gazeteler manşet yapmıştı Çalışma Bakanlığı’nda usulsüz işler şeklinde haber yapmışlardı. 5-6 yıl susuldu. Siyasetin kirli ellerinin nereye kadar uzandığını apaçık bir şekilde gördüm. Davamız geçtiğimiz haftalarda uzun duruşmalar ve savunmalar sonucunda sorumsuz suçsuz ve beraat ettiğimiz ortaya çıkmıştır. Herkes gerekli cevabı almıştır. ” dedi

Editör: TE Bilisim