K.K.T.C. Barolar Birliği Başkanı Hasan Esendağlı, 1500 TL’lik maaş desteğine ilişkin sosyal medya hesabından paylaşımda bulunarak açıklamalarda bulundu.

 Esendağlı’nın paylaşımı şu şekildedir:

“Meslektaşımız Av. Savaş Atakan’la katıldığımız Başbakanlıktaki çalışma toplantısını tamamladık. Dün ifade ettiğimiz noktadayız. Destek kapsamının genişlemesi konusunda bir mutabakat söz konusu.

Tüzük’te bu yönde bir değişiklik hazırlanıp ilk Bakanlar Kurulu toplantısının gündemine konulacak. Tabii, konu sadece bizimle ilgili değil. Tüm kesimler, tüm örgütler benzer talepleri iletiyor. işin sonunda konu, devletin kıt kaynaklarının ya da olmayan parasının nasıl bölüşüleceği noktasında düğümleniyor.

Zaten konuşulan destek miktarı herhangi bir ferahlatma yaratmaktan uzak bir meblağ biliyorsunuz ki. Bizim meslek örgütü olarak bu noktadaki duruşumuz, bahse konu paylaşımın adil, vicdani ve makul olması; hakkaniyet duygusunu incitmemesi.

Bunu hem kendi meslektaşlarımız hem de tüm özel sektör açısından böyle görüyoruz. Bu anlamda özellikle bağlı çalışan avukatların yanı sıra, işveren pozisyonunda olmayan, kendi namına çalışan meslektaşlarımızın mağduriyetini dikkat çekici bir nokta olarak öncelikle ifade ediyoruz.

Süreci adım adım takip edeceğiz tabii ki. Bu zor günlerin en kısa zamanda bitmesi dileğiyle arkadaşlar.

Sevgi ile kalın.“

Editör: TE Bilisim