Muazzez Gazihan KATİPOĞLU (Kıbrıs Genç Tv Özel)

 

Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanlığı görevine getirilen Tolga Atakan, görevine hızlı başladı.Girne çevre yolunda Zeytinlik kavşağında zaman zaman sürekli bozulan trafik ışıkları, geçtiğimiz dönemlerde ısrarlı yayınlarımız ve çok sayıda vatandaşın şikayetlerinin ardından, duruma müdahale edildi ve sorun artık kaynağından çözüldü.

Girne çevreyolu Zeytinlik ve Eziç Premier kavşaklarında uzun süredir sorun çıkaran eski sinyalizasyon sistemine müdahale edildi. Sistemin en geç Cuma günü devrede olacağı açıklandı. Bu yoldaki trafik ışıklarının çalışmaması, sürücüler için tehlike oluşturuyordu.

Bayındırlık ve Ulaştırma BakanıTolga Atakan’ın,Twitter  hesabından yaptığı açıklama şöyle:

Girne çevreyolu Zeytinlik ve Eziç Premier kavşaklarında uzun süredir sorun çıkaran eski sinyalizasyon sistemine bugün müdahale edildi. Sistem en geç cuma günü tam randımanla devrede olacak. Bu süreçte trafik güvenliğinin aksamaması için önlemler alındı.

 

Trafik ışıklarının çalışmaması sürücüler için tehlike oluşturuyordu. Kıbrıs Genç TV’ye geçmiş dönemlerde zaman zaman ulaşan birçok vatandaş, “Trafik kaosu yetmezmiş gibi, bir de trafik ışıklarının bozulmasına erken müdahale edilmiyor. Bu da ülkemizdeki sistemsizliği net bir şekilde ortaya koyuyor” diyerek isyan ediyordu.

Editör: TE Bilisim