Demokrat Parti (DP) Genel Sekreteri Afet Özcafer, günümüz dünyasında kadına uygulanan her türlü şiddetin kabul edilemez olduğunu vurgulayarak, kadınların karşılaştığı sorunların, esasen tüm toplumun meselesi olduğunu ve çözümlerinin de ortak anlayışla üretilebileceğini söyledi.

Özcafer, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla yayımladığı mesajında, kadının önemine vurgu yaparak, “Kadınlar gelecek nesillerin mimarlarıdır” dedi.

Kadınların toplumsal yaşamda daima önemli roller üstelendiğini ifade eden Özcafer, Kıbrıs Türk kadınının da varoluş mücadelesi yıllarında, gerek cephede, gerekse cephe gerisinde hayati özverilerde bulunduğunu anımsattı.

Varoluş mücadelesi sonrasında da Kıbrıs Türk Kadınının ülkenin kalkınmasında en önde yerini aldığını belirten Özcafer, “Kadınlarımız; eğitimden, sağlığa, çalışma hayatından siyasete kadar tüm alanlarda varlığını devam ettiriyor” dedi.

Özcafer, “hayata emekleri ve değerleriyle anlam katan tüm dünya kadınlarının‘8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nü kutladığını” belirtti.

 

Editör: TE Bilisim