OĞUZ

Maliye Bakanı Dursun Oğuz, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla mesaj yayımladı.
Mesajında, 19 Mayıs 1919 tarihinin Türk Milleti için çok önemli bir dönüm noktası olduğunun altını çizen Oğuz, “Mustafa Kemal Paşa, 102 yıl önce Kurtuluş Savaşı’nı başlatırken, Türk milletinin tarihinden gelen hürriyet aşkı ona yol gösteren meşaleydi. 19 Mayıs 1919’da Samsun’da yakılan istiklal meşalesi modern Türkiye Cumhuriyeti’nin kurulmasına giden büyük mücadelenin ilk kıvılcımıydı” ifadelerini kullandı.
Anadolu halkının verdiği kurtuluş mücadelesinin Kıbrıs Türk halkının da varoluş mücadelesinde ilham kaynağı olduğunu kaydeden Oğuz, Kıbrıs Türk Halkının her türlü zulme karşı büyük bir mücadele sergileyerek, özgürlüğünden ve egemenliğinden taviz vermeyerek Cumhuriyeti kurduğunu belirtti.
Oğuz mesajında şunları kaydetti: 
“Özgürlüğümüzün, egemenliğimizin ve Cumhuriyetimizin teminatı aziz Türk Gençliği, bize emanet bırakılan bu vatanı, en iyi biçimde koruyacağınıza, istiklal ve istikbalimize sahip çıkacağınıza yürekten inanıyorum.
Bu duygu ve düşüncelerle başta Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ü ve silah arkadaşlarını, kahraman şehitlerimizi, gazilerimizi saygıyla anıyor, bugün ve geleceğimizin güvencesi olan gençlerimizin 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramını en içten dileklerimle kutluyorum. Bayramımız kutlu olsun”

ATAOĞLU

Turizm ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu, Anavatan Türkiye’nin 102 yıl önce yaktığı bağımsızlık ateşinin mutluluğu, coşkusu ve heyecanını Kıbrıs Türk halkının da aynı duygularla yaşadığını belirtti.

Turizm ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu, 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı dolayısı ile mesaj yayınladı.

Ataoğlu mesajında şu ifadelere yer verdi:

“Geçmişimizi, geleceğimize taşıma hedefimiz kararlılıkla devam ediyor.

19 Mayıs, 102 yıl önce Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün Samsun'a çıkarak işgale karşı ulusal mücadelenin, birlik ve beraberlik ruhunun, güçlü bir inancın uyanışının başlatıldığı gündür. 19 Mayıs Türk milletininin yeniden dirilişidir. 19 Mayıs, özgürlüğe ve bağımsızlığa doğru atılan ilk adımdır.

Kıbrıs Türk halkı olarak, Anatavan Türkiye’nin 102 yıl önce yaktığı bağımsızlık ateşinin mutluluğu, coşkusu ve heyecanını bizler de aynı duygularla yaşıyoruz.

Bugünün armağan edildiği gençlerimiz bu duygularla birlikte hareket ederek, Kuzey Kıbrıs’ta verilen var oluş mücadelesini, Anavatan Türkiye’de Atatürk önderliğinde verilen bağımsızlık ruhundan ilham alarak sürdürmektedir, sürdürmeye de devam edeceğine inancım tamdır. Bu bağlamda biz de millet ve devlet olarak gençlerimizle övünüyoruz ve onlara güveniyoruz.

Gelecekte ülke yönetiminde söz sahibi olacak gençlerimiz, birlikte hareket ederek, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ni daha güçlü bir hale getirecektir.

Bu duygularla, 102 yıl önce bağımsızlık mücadelesinin ilk adımını atan başta Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk, olmak üzere tüm milli mücadele kahramanlarımızı, şehitlerimizi rahmetle ve minnetle anıyoruz.”

ÇAVUŞOĞLU

Tarım ve Doğal Kaynaklar Bakanı Nazım Çavuşoğlu 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla mesaj yayımladı.
Tarım ve Doğal Kaynaklar Bakanlığı’ndan yapılan yazılı açıklamaya göre, Çavuşoğlu mesajında “Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Samsun’a çıkışıyla yakılan istiklal meşalesinin 102’nci yılını kutluyoruz” ifadesini kullandı. 
Çavuşoğlu, Atatürk’ün, bağımsızlık mücadelesinin başlangıcı olan bu günü gençlere armağan ederek, ülkenin bağımsızlığının korunmasında gençlere ne kadar değer verdiğini gösterdiğini belirtti. 
“Gençleri devrimlerin yılmaz bekçisi yapan ve cumhuriyeti onlara emanet eden Atatürk,  ülkenin geleceğinin şekillenmesinde gençlere duyduğu güveni en güzel şekilde ifade etmiştir” diyen Çavuşoğlu şöyle devam etti: 
“Mustafa Kemal’in 19 Mayıs 1919 günü Samsun’a ayak basıp Kurtuluş Savaşını başlatmasıyla birlikte, Anadolu halkının verdiği kurtuluş mücadelesi, Kıbrıs Türk halkının da varoluş mücadelesinde ilham kaynağı olmuştur. 19 Mayıs’ta yakılan özgürlük ve bağımsızlık meşalesi, geleceğimizin teminatı olan gençlerimiz için her zaman yol gösterici olmuştur ve yol göstermeye devam edecektir. Atatürk ilkeleri ışığında yetişen gençlerimizin,  fikri hür, vicdanı hür, irfanı hür bireyler olarak ülkemizi her alanda geliştirip ileriye taşıyacaklarına dair inancım tamdır. Gençlerimiz birlik ve beraberlik içinde, halkı ve vatanı için her alanda en iyi şekilde çalışarak, ülkesini daha refah dolu günlere taşıyacaktır. Bu duygu ve düşüncelerle 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı'nı kutlar, Gazi Mustafa Kemal Atatürk ile silah arkadaşlarını rahmetle anarım”

CANALTAY

Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Resmiye Canaltay, 19 Mayıs’ın, büyük Türkiye fikrinin doğduğu, Türkiye’yi ileri medeniyetler seviyesine taşıyan sürecin ilk adımı olduğunu vurguladı.

Canaltay, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı nedeniyle mesaj yayımladı.

“Ulu Önder, büyük lider Mustafa Kemal Atatürk’ün gençliğe armağan ettiği 19 Mayıs, içerisinde çok ciddi anlamlar içeren bir gün” diyen Canaltay, 19 Mayıs’ın, büyük Türkiye fikrinin doğduğu, Türkiye’yi ileri medeniyetler seviyesine taşıyan sürecin ilk adımı olduğunu vurguladı.

Bu anlamlı günün gençlere armağan edilmesinin de, aslında 19 Mayıs’ın simgesel olarak ne kadar önemli olduğunu gösterdiğini kaydeden Bakan Canaltay, “Bizler, KKTC vatandaşları da hep o ana fikre uygun yaşadık, Atatürk’ün çizdiği hedefler doğrultusunda gençler olduk, gençler yetiştirdik” ifadelerini kullandı.

“Gönül arzu ederdi ki, gençlerimiz en güzel kıyafetleri ile en güzel gösterilerini yapsınlar, 19 Mayıs, bayram gibi kutlansın” diyen Bakan Canaltay, pandemi nedeniyle birçok şey gibi, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı’nın da kısıtlı kutlanacağını kaydetti.

“Ama biz biliyoruz ki, bu ülkenin gençleri 19 Mayıs’ın önemini biliyor, buna uygun davranıyor, o hedefte gençler olarak yetişiyor” vurgusu yapan Canaltay, Anavatan Türkiye ile birlikte, geleceği tasarlarken, gençlerin de en iyi şekilde yetişmesi için mücadelelerinin devam edeceğini belirtti.

Canaltay, “19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı, kutlu olsun” dedi.

EVREN

İçişleri Bakanı Kutlu Evren, 19 Mayıs gününün Atatürk tarafından Türk gençliğine armağan edilmesinin onun gençlere ne kadar güvendiğinin bir göstergesi olduğunu vurguladı.

19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik Ve Spor Bayramı dolayısıyla mesaj yayımlayan Evren,  “Gençlerimiz,  enerjileri, çalışkanlıkları ve yenilikçi fikirleri ile geleceğimizin teminatıdırlar. Milli Şuur ve Vatan Sevgisi ile Atatürk’ün gösterdiği yolda, Türk Ulus’unu her alanda ileriye taşıyacaklarına inancım tamdır” dedi.

19 Mayıs 1919 tarihinin, onuruna, bağımsızlığına düşkün bir milletin yazgısının değiştiği, Gazi Mustafa Kemal Paşa’nın Samsun’a çıkarak, milli mücadeleyi başlattığı ve Türk Ulusu’nun yeniden doğduğu gün olduğunu ifade eden Evren,mesajında şunları kaydetti:

 “Gazi Mustafa Kemal Paşa’nın yüreğindeki vatan sevgisi ve hürriyet ateşinin  kısa sürede  mavi sulardan, Anadolu’nun dört bir köşesine yayılarak, onca yokluğa, onca yoksulluğa rağmen emperyalist işgal kuvvetlerine karşı kazanılan Kurtuluş Savaşı, dünya tarihinde eşine az rastlanan bir başarıdır.  Bu emsalsiz zaferin ilk kıvılcımı olarak kabul edilen Bu duygu ve düşüncelerimle, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü rahmet ve saygı ile anar, geleceğin mimarları olan gençlerimizin ‘19 Mayıs Gençlik Ve Spor Bayramı’nı en içten dileklerimle kutlarım”.

ÖZÇINAR

Kıbrıs Türk Belediyeler Birliği ve Güzelyurt Belediye Başkanı Mahmut Özçınar, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla mesaj yayımladı.
Özçınar, mesajında, “Unutulmamalıdır ki gençlik; milletlerin gücüdür, yarınlarıdır…” dedi.
“Türk tarihinin en önemli dönüm noktası, kurtuluş ateşinin yakıldığı, aydınlık bir geleceğe olan inancın kuvvetlendiği, Atatürk’ün Samsun’a ayak basarak milli mücadeleyi başlattığı gün olan 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nın 102. yıl dönümünü” kutlayan Özçınar, Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere Kurtuluş Savaşı'nın bütün kahramanlarını saygı ile andığını belirtti.
 “Geleceğin güvencesi gençlerimizin heyecanını, bu sene yine dünyada yaşanan korona virüs salgını nedeniyle dilediğimiz şekilde kutlayamamanın burukluğunu yaşamaktayız” diyen Özçınar, gençlerin değerlere ve geçmişe sahip çıkarak, ülkeyi hayal edilebilecek noktadan çok öteye getirebileceğine olan inancını belirtti.  

ÇAKICI

Toplumcu Kurtuluş Partisi Yeni Güçler (TKP), 19 Mayıs 1919 tarihinde ilk adımı atılan anti emperyalist savaşın günümüz koşullarındaki dünyadaki anlam ve öneminin en az o günkü kadar net ve anlaşılır durumda olduğunu vurguladı.  

TKP Genel Başkanı Mehmet Çakıcı 19 Mayıs Gençlik ve Spor bayramı dolayısıyla yayımladığı mesajda Atatürk devrimlerine sahip çıkmakta kararlı olan Laik  Cumhuriyet gençliğinin 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı'nı kutladı.

Çakıcı mesajında,  “Ülkemiz Kıbrıs'ta yaşanan savaşlar ve sonrasındaki siyasi çözümsüzlük hali ile Ortadoğu'da sürekli tekrarlanan savaşların sömürü amaçlı emperyalist kışkırtmalarla sürüp gittiği artık gizlenmeyen gerçeklik olarak ortadadır.Türkiye Cumhuriyeti dışında olup da Atatürk ilke devrimlerini benimseyip özümseyen Kıbrıslı Türk toplumu kendi yurdunda ve dünyada barış, demokrasi ve insan hak ve özgürlükleri için mücadelesini sürdürmekte kararlıdır” ifadelerini kullandı.

YDP GENÇLİK KOLLARI

Yeniden Doğuş Partisi (YDP) Gençlik Kolları, Atatürk’ün umudun gençlerde olduğunu gördüğünü ve gençliğe güvendiğini kaydetti; kendilerine duyulan güveni boşa çıkartmayacak, istek ve ilkelerini unutmayacak unutturmayacaklarını vurguladı.

YDP Gençlik Kolları 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla mesaj yayınlayarak gençlerin bayramını kutladı.

Mesajda, “Samsun’dan başlayan ve tüm yurda yayılan ulusal birlik ve beraberlik şuuru, kurtuluşa ulaşmamızın ana unsurudur. Bu anlamlı günün Cumhuriyetimizin biz gençlere ve spora adanan bir bayram olarak armağan edilmesi geleceğe ışık tutacak ve aydınlatacak gençlerimiz için son derece önem arz etmektedir” denildi.

GÜRCAFER

Kıbrıs Türk İnşaat Müteahhitleri Birliği (KTİMB) Başkanı Cafer Gürcafer, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı’nı kutladı.

Gürcafer, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla yayımladığı mesajında, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün, milli mücadelenin en önemli günü olan 19 Mayıs 1919’u gençliğe armağan ettiğini belirterek, “en büyük temennimiz; gençlerimizin siyaset, eğitim, kültür, sanat, spor gibi alanlarda milletimizi gururlandırması ve Atatürk’ün emaneti olan Cumhuriyeti daha ileri seviyelere ulaştırmasıdır” dedi.

KTİMB Başkanı Gürcafer, Ulu Önder Atatürk’ün Samsun’a çıkışıyla yakılan istiklal meşalesinin 102’nci yılında, Türkiye halkına bağımsızlığı ve demokrasiyi getiren Atatürk’ü saygıyla andı, gençliğin 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nı kutladı.

MEMUR SEN

Kıbrıs Türk Memur Sendikası (Memur-Sen) Başkanı Akın Manga, 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla mesaj yayınladı. 
Ulu Önder Atatürk’ün 19 Mayıs 1919’da Samsun’a ayak basarak, Kurtuluş Savaşı’nı başlatışının üzerinden 102 yıl geçtiğini anımsatan Manga, yola “Ya İstiklal Ya Ölüm” parolasıyla çıkıldığını kaydetti.
“Yurt toprağı! Sana her şey feda olsun. Kutlu olan sensin. Hepimiz senin için fedaiyiz. Hiçbir sevgi uğruna, millet sevgisi feda edilmez. İnsanların başta gelen görevi de, millete hizmet etmek olmalıdır inancıyla, Türk Kurtuluş Savaşı başlatılmıştır. Sonuçta zaferle noktalanmıştır” dedi ve şöyle devam etti:
“İşte bugün, yüce Türk Ulusu olarak 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı’nı kutluyoruz. Özelde, geleceğimiz olan gençlerin, genelde yüce Türk Ulusunun bayramını yürekten kutluyoruz. Bu günlere gelişimizde emeği, alın teri, canı, kanı olanları minnet, şükran ve rahmetle anıyoruz”

HÜR İŞ

Hür İşçi Sendikaları Federasyonu (Hür-İş) Genel Başkan Vekili Ahmet Serdaroğlu,  19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla mesaj yayımladı.

Serdaroğlu, Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere, mücadeleye emek vermiş olan herkesi andığı; gençlerin ve halkın, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı'nı kutladığı mesajında şunları kaydetti:

"Atatürk'ün tüm olumsuzluklara rağmen hedefinden şaşmadan, inanç ve kararlılıkla attığı adımlar bir ülkeyi yok olmaktan kurtarmakla kalmamış, yeni bir devletin temellerini atmıştır. 19 Mayıs 1919'da Samsuna çıkarak, kurtuluşun milli egemenlikle bağımsızlıkla mümkün olacağını savunmuştur. Geleceğimiz olan gençlerimize de duyduğu güveni, böylesine önemli bir günü gençlerimize armağan ederek göstermiştir. Bizim de yarınlarımızın ve geleceğimizin teminatı olan gençlerimizin geleceklerine umutla bakabilecekleri, tüm dünya gençleriyle eşit olabilecekleri, sağlık, ekonomik ve kültürel alanlarda hayatlarını refah düzeyde idame ettirebilecekleri, adaletli, sistemli bir devlet armağan etmek en büyük önceliğimizdir.”

SADIKOĞLU

İskele Belediye Başkanı Hasan Sadıkoğlu, gençlere; gelişmeye, yeniliğe açık, bilgi toplumunun gerektirdiği niteliklere sahip olarak yetişmeleri temennisinde bulundu.

Sadıkoğlu, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı nedeni ile yayınladığı mesajında , Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere tüm silah arkadaşlarını rahmet ve minnetle andı.

Başkan Sadıkoğlu, mesajında şu ifadelere yer verdi:

“Sevgili gençler; 19 Mayıs ruhunu bir gün değil her gün yüreğinde hissedenler, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün açtığı yoldan hiç durmadan, geriye bile dönüp bakmadan ilerleyenler, hepinizin bu özel, bu çok kıymetli gününü, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı’nızı, bir ağabeyiniz olarak yürekten kutluyorum.  101. Yıldönümünde olduğu gibi 102. Yıldönümünde de ne yazık ki tören alanlarında buluşamıyoruz. Geçtiğimiz yıl kendisini tüm dünyada gösteren ve ülkemizde de görülen Koronavirüs salgını, siz gençlerin de tedbirleri ve bilinçli davranması sayesinde, tehdit olmaktan çıktı. Ama rehavete kapılmamalı, aldığınız önlemleri uygulamaya devam etmelisiniz. Yine evlerdeyiz, ama her ne olursa olsun değişmeyen, aksine her yıl artan duygularla kutluyoruz bu yıl da 19 Mayıs’ı.  Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün Bandırma Vapuruyla Samsun’a varışının ve tabii ki İstiklal Mücadelesinin mihenk taşlarından olan 19 Mayıs 1919’un üzerinden 102 yıl geçmiş olmasına rağmen, aynı heyecanı ve gururu 7’den 70’e hep beraber yaşıyoruz. Dilerim ki, kendinizi; gelişmeye, yeniliğe açık, bilgi toplumunun gerektirdiği niteliklere sahip gençler olarak yetiştirir ve geleceğe güvenle bakarsınız.”

EMEKLİ SUBAYLAR DERNEĞİ

Kıbrıs Türk Emekli Subaylar Derneği Başkanı Kazım And, Atatürk’ün işaret ettiği çağdaş ve ileri medeniyet seviyesine ulaşmak, adadaki varlık ve egemenliği sonsuza kadar sürdürmek ve özgür yaşamak için gençlerle birlikte, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı’nı coşkuyla kutladıklarını belirtti.

And, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı nedeniyle mesaj yayımladı.

And, 19 Mayıs’ın, Başkomutan Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün, her şeyin sona erdiğinin sanıldığı, umutların tükenmeye yüz tuttuğu bir anda, kurtuluş yolunda Türk milletine önderlik etmek üzere Samsun’da attığı ilk adımın günü olduğunu vurguladı.

Bu kutlu günün, her türlü zorluk ve imkansızlığa rağmen Türk ulusunun vatanına, bağımsızlığına ve özgürlüğüne kastedenlere karşı başlatılan mücadelede ulu önder Mustafa Kemal Atatürk’ün etrafında ulusça birleşileceğine olan inanç ve azmin meşalesinin yakıldığı gün olduğunun altını çizen And, şöyle devam etti:

“Bu adımın sonrasında Türk ulusu Kurtuluş Savaşı’nın düşünsel ve eylemsel temellerini oluşturan, Amasya, Erzurum, Sivas ve Ankara’da atılan adımlarla yazgısına Atatürk’ün önderliğiyle el koymuş, bağımsızlık ve özgürlük tutkusuyla, yurt ve bayrak sevgisini tüm değerlerin üzerinde tutan yaklaşımıyla dünyada saygınlık kazanmıştır.”

“Kurtuluş Savaşı sonrasında Atatürk’ün milletine hizmette, en önemli eseri ve armağanı Türkiye Cumhuriyeti devleti olmuştur” vurgusu yapan Kazım And, Atatürk’ün, Cumhuriyeti gençlere emanet ederken, gençliğin aydınlık, çağdaş ve ilerici yanına olan güvenini ifade etmekten de geri kalmadığını ifade etti.

“Gençlik ulusların geleceğidir, gençlerine değer veren, onları en iyi biçimde yetiştirerek, kişilikli ve özgüvenli kuşaklar olarak yarınlara hazırlayan uluslar, geleceğe de güvenle bakabileceklerdir” diyen And, şunları kaydetti:

“Gençlik, bireyin kendini tanıma, kimlik kazanma ve kanıtlama çabalarının yoğunluk kazandığı, yaşama, çevresine, olaylara bakışının biçimlendiği, hayatın önemli bir dönemidir. Gençlerimizin sağlıklı bir gelişim göstermeleri için çaba göstermek ortak sorumluluğumuzdur.”

19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nı Türk ulusuyla birlikte Atatürk ilke ve devrimleriyle yaşamayı benimsediklerini vurgulayan And, şunları belirtti:

“Onun işaret ettiği çağdaş ve ileri medeniyet seviyesine ulaşmak, adadaki varlık ve egemenliğini sonsuza kadar sürdürmek ve özgür yaşamak için her yaştan gençlerle mücadele vermiş ve mücadele vermeye hazır olan gençlerimizle büyük bir coşkuyla kutluyoruz.”

Kazım And son olarak, “Bu mutlu günde başta Ebedî Başkomutanımız Mustafa Kemal Atatürk ve canlarını feda eden şehitlerimiz, ebediyete intikal etmiş gazilerimizin aziz hatıraları önünde bir kez daha saygıyla eğilirken, kahraman gazilerimizi minnet ve şükranla anıyoruz” ifadelerini kullandı.

KIBRIS TÜRK KÜLTÜR DERNEĞİ

Kıbrıs Türk Kültür Derneği (TKD), 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı nedeniyle mesaj yayımladı.
TKD mesajında, “Ulu Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün ‘Ya İstiklal Ya Ölüm’ parolasıyla Türk Ulusu'nun yeniden doğuşunu başlattığı tarihtir 19 Mayıs ve bu önemli günü Büyük Atatürk, Türk Gençliği'ne armağan etmiştir. Atamızın ışığında, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramımız kutlu olsun” ifadelerine yer verdi.

Editör: TE Bilisim