Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, İsrail'in Mescid-i Aksa'ya gerçekleştirdiği saldırıda yaralanan Anadolu Ajansı (AA) Orta Doğu Editörü Turgut Alp Boyraz'a geçmiş olsun dileklerini iletti.
Cumhurbaşkanı Tatar, Twitter hesabından yayımladığı mesajında şöyle dedi:

"İsrail'in Mescid-i Aksa'ya gerçekleştirdiği saldırıda yaralanan Anadolu Ajansı Orta Doğu Editörü Turgut Alp Boyraz'a geçmiş olsun dileklerimi iletiyor, acil şifalar diliyorum."

SENNAROĞLU

Cumhuriyet Meclisi Başkanı Önder Sennaroğlu, Mescid-i Aksa’ya düzenlenen saldırı nedeniyle duyduğu üzüntüyü, sosyal medya hesabından paylaşarak, yaşananları kınadı.

Cumhuriyet Meclisi’nden verilen bilgiye göre Sennaroğlu, şunları kaydetti:

“Ramazan ayının son cumasında İsrail güvenlik güçleri tarafından Mescid-i Aksa’ya düzenlenen saldırıda ibadetlerini yerine getirmekte olan yüzlerce sivilin hedef alındığı saldırıyı kınıyorum. Saldırıda yaralanan Anadolu Ajansı Orta Doğu Editörü Turgut Alp Boyraz’a ise geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum.”

EVREN

İçişleri Bakanı Kutlu Evren, İsrail silahlı güçlerinin dün akşam, Mescid-i Aksa’da Müslümanlara karşı gerçekleştirdiği saldırıları  “esefle” kınadığını  belirtti. 
Evren yazılı açıklamasında şunları kaydetti:
“İsrail terörünün ve şiddet kültürünün son bulması için tüm dünya devletlerinin bu vahşete daha fazla sessiz kalmaması, sesini yükseltmesi şarttır.  
Ramazan ayının içinde olduğumuz bir dönemde, İsrail güçlerinin sivilleri hedef alan insanlık dışı saldırıları sonucu yaralanan Filistinli kardeşlerimize ve saldırılar sırasında görev başında yaralanan Anadolu Ajansı Orta Doğu Editörü Turgut Alp Boyraz’a geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum.”

ATALAY

Din İşleri Başkanı Talip Atalay, İsrail güvenlik güçlerinin Filistinli Müslümanlara yönelik muamelesini eleştirdi.

Din İşleri Başkanı Atalay, İsrail güvenlik güçleri ile Filistinli Müslümanlar arasında Mescid-i Aksa'da yaşanan olaylarda pek çok Filistinli Müslümanın yaralanması üzerine yayınladığı bildiride, “Müslümanlar, Yahudiler ve Hristiyanlar için ortak kutsal mekan ve kıble olmuş Kudüs'te, üstelik Ramazan ayında yapılan bu saldırı evrensel hukuk, temel insan hak ve özgürlükleri ve insanlık vicdanı bakımından gerçek bir dram ve utançtır” dedi.

İbadethaneler ve ibadet edenleri incitecek her türlü saldırının,  kötü kullanım ve muamelenin kabul edilemez bir durum olduğunu ifade eden Atalay, saldırıların durdurulması çağrısında bulundu.

Atalay, saldırının durdurulması ve tekrarlanmaması için evrensel düzeyde ortak tavır ve dayanışma sergilenmesi gerektiğini kaydetti.

Editör: TE Bilisim