Kıbrıs Türk Öğretmenler Sendikası (KTÖS), yeni bir proje kapsamında Malta Öğretmen Sendikası (MUT) yetkilileri ile Kıbrıs’ta bir araya geldi.
KTÖS Dış İlişkiler Koordinatörü Gizem Kavaz tarafından yapılan yazılı açıklamaya göre, Malta Öğretmen Sendikası heyeti iki öğretmen sendikası arasında 2019 yılında başlayacak ortak proje çerçevesinde KTÖS’ün davetlisi olarak Kıbrıs’a geldi.
Heyet, genel olarak Kıbrıs’ın ve özelde KKTC’nin eğitsel, sosyo-kültürel, siyasal ve coğrafi dinamiklerini daha iyi anlamak, eğitim sistemini ve okullardaki uygulamaları yerinde gözlemlemek ve sendikaların işleyişi ile hem üyeleri hem de sosyal paydaşları ile olan ilişkilerini incelemek amacıyla alan gezileri yaparak, temaslarda bulundu.
Bu kapsamda ilk olarak KTÖS merkez ofisini ziyaret eden MUT yetkilileri, KTÖS Başkanı Emel Tel ile biraraya geldi; KKTC’de takip edilen eğitim sistemi ve uygulamaları ile Kıbrıs’ın içinden geçtiği ekonomik, siyasi ve kültürel durum hakkında bilgi aldılar.
Ardından Eğitim Bakanlığı Bakanlık Müdürü Adnan Eraslan ile toplantı yapan sendika yetkilileri, Malta ve Kıbrıs’taki başarılı uygulamaları ve ayrıca eğitimde yaşanan ortak sorunları tartışarak görüş alışverişinde bulundular.
MUT ekibi ayrıca, Kıbrıs’ta yaşayan iki toplumu eğitim ve araştırma alanında destekleyen ve toplumlararası işbirliklerini teşvik eden Tarihsel Diyalog ve Araştırma Derneği’ni (AHDR) ziyaret ederek AHDR Eğitim Programları Sorumlusu LoizosLoukaidis’ten tarihsel çerçevede derneğin oluşumu, yapısı, amaçları, çalışma alanları ve yayınları hakkında bilgi aldı.
KTÖS’ün ev sahipliğinde gerçekleştirilen ziyaret boyunca sendika yönetimi üyelerinden oluşan Malta ekibi, KKTC’de farklı yaş gruplarındaki öğrencilere eğitim veren okulları ve eğitim kurumlarını ziyaret ederek, okul ortamlarını ve uygulamaları yerinde inceleme şansı buldular.
Bu çerçevede, Mağusa Özel Eğitim Merkezi, Doğu Akdeniz Üniversitesi, Gönyeli Fazıl Plümer Anaokulu, Sedat Simavi Endüstri Meslek Lisesi, Levent İlkokulu, 23 Nisan İlkokulu ve 19 Mayıs Türk Maarif Koleji’ni ziyaret eden MUT yetkilileri ayrıca DAÜ-SEN ve KTOEÖS yöneticileri ile de bir araya geldi.
Malta Öğretmen Sendikası ile yapılan karşılıklı ziyaretlerin amaçları, taraflar arasında eğitimin farklı alanlarında, eğitim yönetimi de dahil olmak üzere (öğretim yaklaşımları, yöntemleri ve uygulamaları, araç-gereç kullanımı vs.) fikir alış-verişlerini teşvik etmek; yapılan temaslar ve görüşmeler sonucunda farklı vizyonlar edinilmesini sağlamak; ve nihayetinde her iki ülkedeki eğitim sisteminde karşılaşılan benzer sıkıntıları belirleyerek, bu sorunların aşılması amacıyla her iki eğitim sistemini güçlendirecek ortak bir proje geliştirmek olarak belirlendi
KTÖS İLE MALTA ÖĞRETMEN SENDİKASI YETKİLİLERİ KIBRIS’TA BİR ARAYA GELDİ

YORUM EKLE
1
İNGİLTERE'DEN AB'YE "CİDDİYET"...
2
“POLİS TEŞKİLATIMIZ GÜÇLENDİRİLMELİ”
3
BAFRA BÖLGESİNDE YARIN ELEKTRİK KESİNTİSİ OLACAK
4
EMİNE BİNİCİ HAYATINI KAYBETTİ
5
CUMHURBAŞKANI AKINCI YARIN YURDA DÖNÜYOR
6
YAZ SAATİ UYGULAMASI TÜRKİYE’DE SÜREKLİ HALE...
7
ABD'DEN 'F-35 TESLİMATI AÇIKLAMASI'
8
AB'DEN İNGİLTERE DIŞİŞLERİ BAKANI'NA...
9
ÇİN'DE BİR AYDA BULAŞICI HASTALIKLARDAN BİN...
10
LTB-EMAA KIŞ DÖNEMİ KURSLAR İÇİN KAYITLAR BAŞLADI
SON DAKİKA HABERLERİ
Lefkoşa
CEMRE ECZANESİ
Tel: 03922276549
Lefkoşa
FATMA YÜRÜN ECZANESİ
Tel: 03922271080
Lefkoşa
ÜLKER POZAN ECZANESİ
Tel: 03922235180
Girne
AYDIN LİFE ECZANESİ
Tel: 0392 815 73 50
Girne
ZEHRA KELEBEK ECZ
Tel: 03928213888
Gazimağusa
HACER BALIKÇI ECZANESİ
Tel: 03923655518
Gazimağusa
UZAY ECZANESİ
Tel: 03923655656
Güzelyurt
RESMİYE ESE ECZANESİ
Tel: 03927144518
İskele
GÖKBERK ALP YAKAR ECZANESİ
Tel: 05391099577
Lefke
ALTINCI ECZANESİ
Tel: 7278 500
SIRADAKİ HABER