“HUKUKA AYKIRI BİR ŞEY OLMAZ”

 

Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Kudret Özersay, “Benim ve Tufan Erhürman’ın olduğu bir hükümette hukuka aykırı bir şey olmaz. Hatayla bir şey yapılırsa da hemen düzeltilir” dedi. Özersay, seçim sonrasındaki hükümet arayışları sırasında Türkiye’den ve ülkeden, UBP’yle koalisyona girmeleri için tavsiye, telkin ve düşünce paylaşımında bulunanlar olduğunu da açıkladı. Özersay Er Meydanı’nda konuştu.

 

Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Kudret Özersay, Mustafa Alkan’ın hazırlayıp sunduğu Kıbrıs Genç TV’de yayınlanan Er Meydanı’na konuk oldu.

Zor bir görev devraldıklarını söyleyen Özersay, bugün memleketin geldiği halin iç açıcı olmadığını ve bu tür görevlerin de kolay olmadığını ifade ederek, “Ama elimizden geleni yapacağız. Ben hükümetin kuruluşuyla toplumsal olarak daha iyi bir noktaya geldiğimizi görüyorum” dedi ve bunu, yapacakları icraatlarla artıracaklarını söyledi. Özersay, seçim sonuçlarının ise beklentisinin altında olduğunu kaydetti.

 

Özersay, Kıbrıslı Rum müzakereciyle yaptığı telefon görüşmesini de ilk kez Er Meydanı’nda açıkladı.

 

“Benim ve Tufan Erhürman’ın olduğu bir hükümette hukuka aykırı bir şey olmaz. Hatayla bir şey yapılırsa da hemen düzeltilir” diyen Kudret Özersay, hangi hükümet döneminde olursa olsun geçmişteki hukuksuzluklar için de gerekenin yapılacağını ifade etti.

 

“TAVSİYE, TELKİN, DÜŞÜNCE PAYLAŞIMI OLDU”

 

Özersay, bazı kurumların başına Kıbrıslıların atanması konusundaki soru üzerine bazı şeyleri hükümet programında yazmasa da yapmak istediklerini belirterek, koalisyon ortağı partilerden birinin “Daha önce yazdık da yapamadık. Yazmadan da yapabilirsek ne ala” diye bir görüş geldiğini ve makul bulduklarını söyledi.

Kıbrıs konusunun hükümet programına yer almadığı eleştirilerinin hatırlatılması üzerine Özersay, bunun ortak görüşlerinin olmadığı anlamına gelmediğini belirtti ve örneğin “koalisyon ortaklarının, Kıbrıs müzakereleri kaldığı yerden hiçbir şey değişmeden devam etsin görüşünde olmadığını” söyledi.

Özersay, Cumhurbaşkanlığı’na aday olup olmayacağı sorusuna ise “Bu sistem devam ettiği sürece Cumhurbaşkanı adayı olmam” yanıtını verdi.

Editör: TE Bilisim