Toplumcu Kurtuluş Partisi Yeni Güçler (TKP-YG) Kadın Örgütü,  "Emek Mücadelesinde Kadının Yeri" konulu sempozyum düzenledi.

TKP-YG’den yapılan açıklamaya göre,  Genel Merkez konferans salonunda yer alan sempozyumda,    “Eşitlik Mücadelesinde Emekçi Kadınların Rolü" konulu sunum yapan gazeteci-sendikacı Hüseyin Yalyalı, kapitalist sistemde emekçi kesimlerin 200 yıllık mücadele sürecinde elde ettiği kazanımlarını günümüze taşımakta yetersiz kaldığını belirtti.

Yalyalı, mevcut sistemin kadını emeği ve bedeni sömürülecek mal gibi gördüğünü ifade ederek, kadının özgürleşme ve eşitlik mücadelesinin ancak emeğin özgürleşme mücadelesiyle mümkün olacağını söyledi.

"Emekçi Kadınlar Da Şiddet Görüyor" konulu sunum yapan Yrd. Doç. Dr. Meryem Karaaziz, mevcut sistem içinde çalışan kadınların da sanılanın aksine ev içi şiddete maruz kaldığının yapılan bilimsel çalışmalarla ortaya konduğunu söyledi.

Eğitimli ve çalışan kadınların şiddete maruz kalmadığı şeklindeki yaygın  algının yanlış olduğunu  dile getiren Karaaziz, çalışan kadınların hem ev içi şiddete hem de işyerinde şiddete maruz kaldıklarını açıkladı.

Eğitimli ve çalışan kadınların da tıpkı eğitim düzeyi düşük ev hanımı olarak çalışan kadınlar gibi uğradıkları şiddete karşı mücadele etmek yerine, çoğunlukla gizlemeyi ve sineye çekmeyi tercih ettiğinin görüldüğünü ifade eden Karaaziz, bu anlamda yapılması gereken şeyin daha fazla eğitim ve daha fazla bilinçlendirme olduğunu söyledi.

Karaaziz bunun yanında topluma ve devlete düşen görevler de olduğuna dikkati çekti.