Ulusal Birlik Partisi Dome Otel konusunda yaşanan süreç ile ilgili açıklama yayınladı. Açıklamada şunlar kaydedildi:

"Ulusal Birlik Partisi olarak Anayasamıza, yasalarımıza, DEMOKRASİMİZE sıkı sıkıya bağlı bir partiyiz.
KKTC’de hakkın, adaletin hüküm sürmesini, kamu kaynaklarının kamu yararına olacak şekilde kullanılmasını, halkımızın refah seviyesinin yükselmesini, demokrasimizin daha da ileri gitmesini, şeffaflık, açıklık ve hesap verebilirlik ilkelerinin ülkemize yerleşmesini istiyoruz.
İleriye bakmalı, ileriye gitmeliyiz.
Dome Otel, KKTC’nin turizmdeki önde gelen beldesi Girne’nin en cazip noktasında bulunmaktadır.
Dome Otel, 320 yatak kapasitesiyle gerek ülke turizmimize, gerekse Girne ve Vakıflar İdaresi’ne oldukça yüksek değer katabilecek durumdadır.
​Ancak, hükümet, Turizm Emekçileri Sendkası Başkanı’nın yönetimindeki Dayanışma Şirketi’ne Dome Otel’i yasaların hilafına vermeye, daha doğrusu peş keş çekmeye çalışmakta böylece hem Girne’ye hem de halkımıza zarar vermektedir.
Oysa Vakıflar İdaresi, Dayanışma Şirketi ile iş ortaklığı sözleşmesini 3 Ekim 2017 tarihinde feshetmiştir.
20/ 2016 Sayılı Kamu İhale Yasası’nın açık hükümlerine göre, Dome Otel’in kiralanması için bir ihaleye çıkılması bir zorunluluktur.
​İlgili yasanın 4’ncü maddesinin 2’nci fıkrasına göre Vakıflar İdaresi’nin de dahil olduğu tüm kurumların mal ve hizmet alımları, satımları, kiralamaları ve kiraya verme işlemleri ihale ile yapılmak mecburiyetindedir.
​Bundan kaçılamaz.
Nitekim Başsavcılık da hükümete verdiği 3 Eylül 2018 tarihli görüşte bu noktaya vurgu yapmıştır.
​Sayıştay Başkanlığı ise 2 kez rapor yayınlamış ve Dome Otel’in ihaleye çıkılmadan kiraya verilmesinin, ya da sona eren iş ortaklığı sözleşmesinin uzatılmasının söz konusu olamayacağını kamu oyuna duyurmuştur.
​Hal böyleyken Başbakan’ın hala Dome Otel sözleşmesini uzatacağını söyleyip durması yasa dışıdır, hukuktan uzaklaşmaktır, keyfiliktir ve UBP’nin bunu kabullenmesi söz konusu olamaz.
​Yasal olarak bakıldığı zaman şu anda Dome Otel’de bir hukuksuzluk ve işgal söz konusudur. Vakıflar İdaresi bu yasa dışılığı yargıya taşımakla mükelleftir. Aksi takdirde suç işliyorlar demektir.
​Ulusal Birlik Partisi olarak biz, Dome Otel’in ihale ile hak edene kiralanmasını, bu otelin Girne esnafına, Girne ve ülke turizmine en çok faydayı sağlayacak, ülkemize gelen turistlere en iyi hizmeti verecek konuma gelmesini, ihtiyaç duyulan yatırım ve onarımların bir an önce yapılmasını istiyoruz.
​Bunun neresi yanlış?
​Biz, şuna verilsin ya da verilmesin demiyoruz. İhaleye çıkılsın ve hak eden alsın diyoruz. Bunu istemek hata mı?
​Asla içinde çalışan gerçek emekçilerin zarar görmesinden yana değiliz.
Bir ihaleye çıkılırken ihale şartları arasına gerçek emekçilerin haklarını ve işlerini koruyacak düzenlemeler de konulabilir.
​Buradan, hükümete, bir kez daha hukuk yoluna, aklı-selime gelmesi çağrısında bulunuyoruz.
UBP olarak konunun yasal takipçisi olmaya devam edeceğiz.
Haklıyız, doğru yoldayız ve ayak patırtılarına pabuç bırakmayacağız."

Editör: TE Bilisim