YÖDAK’tan yapılan yazılı açıklamaya göre Ülkemizde salgının başlama tarihi olan 10 Mart 2020 tarihinde alınan karar doğrultusunda Üniversitelerde sürdürülmekte olan çevrimiçi eğitimi denetlemek adına eğitim komitesi konusunda üç Profesörden oluşan destek eğitim uygulama kapsamında Yüksek Öğretim PlanlamaDenetleme ve Akreditasyon Kurulu (YÖDAK) üyeleri Onbeş Kasım Kıbrıs Üniversitesi’ni denetleyerek üniversitede incelemelerde bulundu.

YÖDAK Başkanı Prof. Dr. Turgay Avcı başkanlığındaki kurul üyeleri, Prof. Dr, Okan Şafaklı, Prof. Dr. Hüseyin Uzunboylu ve Prof. Dr. Hasret Balcıoğlu, Onbeş Kasım Kıbrıs Üniversitesi’nde yerinde denetleme uygulayıp, Onbeş Kasım Kıbrıs Üniversitesi rektörü Prof. Dr. Remziye Terkan ve heyetinin hazırlanan sunumu izledi ve ardından üniversitenin Mütevelli heyeti başkanı Ertan Birinci ve üniversitenin rektörü Prof. Dr. Remziye Terkan ile bir araya geldi.

YÖDAK üyeleri tüm üniversitelerin düzenli olarak denetlenerek incelendiğini belirterek inceleme ve denetlemelerin etkin ve titiz bir şekilde devam edeceğini belirtti. Bunun yanında ‘YÖDAK’ hazırlanan denetleme raporları, kısa süre içinde ilgili üniversitelerle paylaşılacak, gerekli düzenlemelerin uygulanması sağlanacaktır. Bu bağlamda ülkemizdeki bütün üniversitelerin çevrimiçi eğitim programlarının denetlenmesine devam edilecektir’ diye ifade etti.

Editör: TE Bilisim