“SEFERBERLİK İLAN ETMEMİZ GEREKİYOR”

 

27 Mart Dünya Tiyatro Günü nedeniyle Kıbrıs Türk Devlet Tiyatroları ekibi devlet yetkililerine ziyaretlerde bulundu.

 

27 Mart Dünya Tiyatro Günü nedeniyle Halil İbrahim Doğan başkanlığındaki Kıbrıs Türk Devlet Tiyatroları ekibi, Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, Meclis Başkanı Teberrüken Uluçay ve Başbakan Erhürman’a ziyaretlerde bulundu.

Devlet Tiyatroları Müdürü Halil İbrahim Doğan ziyaretlerde, Dünya Tiyatrolar gününü buruk bir şekilde kutladıklarını belirterek, Devletin tiyatrosu olduğunu ancak salonu bulunmadığı ifade etti.

Cumhurbaşkanı Akıncı, böyle bir günde Devlet Tiyatroları’nın hâlâ sahnesiz olması nedeniyle herkesin buruk olduğunu kaydetti.

“Böyle günlerde büyük laflar etmek yerine iş yapmak gerekiyor,” diyen Cumhurbaşkanı Akıncı, 1985 yılında belediye başkanlığı döneminde belediye binasına yatırım yapmak yerine sanata ve tiyatroya yatırım olsun diye tiyatro sahnesine katkı yaptığını hatırlattı.

Cumhurbaşkanı Akıncı, yanan tiyatro binasının yerine yeni bir tiyatro sahnesi yapılması için inisiyatif alarak hükümetle ilk buluşmasında üç projeden bahsettiğini ve bu projelerin hayata geçirilmesi durumunda hükümetin tarihe geçeceğini kendilerine söylediğini belirtti.

Cumhuriyet Meclisi Başkanı Teberrüken Uluçay da, ülkelerin ürettikleri sanatları ile ayakta kalabildiğine dikkati çekerek, “Sahnenin yapılabilmesi için bir seferberlik ilan etmemiz gerekiyor. İnanıyorum ki hep beraber bunu başaracağız” şeklinde konuştu.

Uluçay: “İnanıyorum ki sizlerde olan bu istek ve arzu bizleri de motive edecek ve tiyatronun sahneye kavuşabilmesi için 1999’dan beri yaşanmakta olan bu sıkıntının giderilmesi için Meclis olarak üstümüze düşeni yapacağız” dedi.

Editör: TE Bilisim