İstanbul Maltepe’ de yeniden oy sayım işlemleri 14. günün sonunda sona erdi. Bugün tutanaklar birleştirilerek sonuçlar İl Seçim Kurulu’na gönderilecek. İl Seçim Kurulu da İstanbul seçimlerinin kesin rakamlarını açıklayacak.
Sonuçların YSK’nın veri tabanına işlenmesinin ardından,YSK’nın kararı beklenecek.

Öte yandan AK Parti İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçiminin iptali ve yenilenmesi için Yüksek Seçim Kurulu’na olağanüstü itirazda bulundu, yeni seçim istedi.

Başvuru sonrası konuşan İstanbul İl Başkanı Bayram Şenocak itiraz sonuçlanıncaya kadar, Ekrem İmamoğlu’na mazbatanın verilmemesigerektiğini kaydederek, “İnsanların zihninde soru işareti bırakılmamasını talep ediyoruz. Yaptığımız itirazlar neticesinde inanıyorum ki kamuoyu daha sağlıklı düşünecek.” Dedi.

CHP’nin itiraza yanıtı gecikmedi…

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak, parti genel merkezinde düzenlediği basın toplantısında, 31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimi’nin üzerinden 16 gün geçmesine rağmen İstanbul seçimlerine ilişkin tartışmaların devam ettiğini belirtti.

Faik Öztrak, AK Parti’nin İstanbul’daki seçim sonuçlarıyla ilgili olağanüstü itiraz sürecine ilişkin, “Öyle gözüküyor ki bu da tıpkı geçersiz oyların sayımında olduğu gibi kanunun tanıdığı bir hakkın suistimali mahiyetinde bir itirazdır.” ifadesini kullandı.

Öztrak “Bu suistimale dur diyecek olan, milletin verdiği hakkı, o hakkın sahibine teslim edecek olan YSK’dir.” dedi.