“TÜRKİYE HAKLARINI KULLANMAKTA KARARLI”

 

Türkiye Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, Türkiye’nin Doğu Akdeniz başta olmak üzere uluslararası hukuktan kaynaklı tüm haklarını sonuna kadar kullanmakta kararlı olduğunu belirtti. Albayrak, “Eğer Kıbrıs Türkleri, adanın zenginliklerinin paylaşılmasında yok sayılacaksa, Türkiye bunun sonuna kadar karşısında olacaktır” dedi.

 

Türkiye Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, Azerbaycan’ın başkenti Bakü’de düzenlenen Güney Gaz Koridoru Danışma Kurulu 4. Bakanlar Toplantısı açılış oturumunda konuştu.

Güney Gaz Koridoru’nun önemli safhalarının tamamlandığını ifade eden Albayrak, Doğu Akdeniz’de yaşan son gelişmeleri de değerlendirdi.

Albayrak, Türkiye’nin Doğu Akdeniz başta olmak üzere uluslararası hukuktan kaynaklı tüm haklarını sonuna kadar kullanmakta kararlı olduğunu belirtti.

 

Güney Kıbrıs Rum Yönetimi’nin tek taraflı ve uluslararası hukukla bağdaşmayan parselleme çabasının kabul edilemez olduğunu vurgulayan Albayrak, Kıbrıs Türklerinin adanın doğal kaynakları üzerinde eşit haklara sahip olduğunu kaydetti.

Editör: TE Bilisim