Rum Lider Nikos Anastasiades ve DİSİ Partisi Başkanı Averof Neofitou’nun başkanlığındaki bir parti heyeti, Finlandiya’nın başkenti Helsinki’nde yer alan Avrupa Halk Partisi (AHP) Zirvesine katılacaklar. Zirve, 7-8 Kasım tarihleri arasında yapılacak.
 
Zirve sırasında Mayıs 2019’da yapılacak 2019 -2024 dönemi için Avrupa Komisyonu Başkanı görevi için Avrupa Halk Partisi’nin adayının belirlenmesi için seçimler yapılacak.
Avrupa Parlamentosu'ndaki en büyük siyasi grup olan Avrupa Halk Partisi'nin Grup Başkanı Manfred Weber ve Finlandiya’nın eski Başbakanı Alex Stubb, Avrupa Halk Partisi’nin adayları arasında bulunuyorlar.
 
DİSİ partisi Manfred Weber adaylığına desteğini ifade etti.
 Nikos Anastasiades, Zirve’nin perşembe günkü çalışmalarına hitaben bir konuşma yapacak. Perşembe günkü AHP Zirve çalışmaları sırasında; ayrıca, Bulgaristan Başbakanı Boyko Borrisov, Avusturya Başbakanı Sebastian Kurz, Almanya Başbakanı Angela Merkel, Macaristan Başbakanı Viktor Orbán, Hırvatistan Başbakanı Andrej Plencovic ve İrlanda Başbakanı Leo Varadkar birer konuşma yapacaklar.
 
Zirvede,  Avrupa Komisyonu Başkanı Jean-Claude Juncker, Avrupa Parlamentosu Başkanı Antonio Tajani, Avrupa Konseyi Başkanı Donald Tusk ve AB'nin Brexit baş müzakerecisi Michel Barnier ile Letonya Başbakan yardımcısı Arvils Aseradens ve Belçika Başbakan Yardımcısı Kris Peeters da konuşacak.
 
Zirve, Finlandiya’nın Kokoomus Partisi Başkanı Petteri Orpo ve Avrupa Halk Partisi Başkanı Joseph Daul ile AHP Genel Sekreteri Antonio Lopez – Isturiz tarafından ortak olarak düzenleniyor.

Editör: TE Bilisim