Son günlerde Güneyde Denia bölgesinde yaşanan durumun koordinasyonu amacıyla dün Rum Dışişleri Bakanlığında bir görüşme gerçekleştirildi.

Görüşmenin amacının çiftçilerin haklarının korunması ve tam güvenlik koşulları altında topraklarını değerlendirebilmeleri olduğu belirtildi.
Dışişleri Bakanlığı Basın Sözcüsü Dimitris Samuel, bu gibi durumlarda, bakanlığın, her zaman olduğu gibi bilgilendirildiğini ve Denia’daki tampon bölgede  taciz edildiğini iddia ettiği çiftçilerin rahatsızlıklarıyla ilgili gelişmeleri yakından izlediğini ve gerekli olması durumunda gerekli şikâyetlerde ve girişimlerde bulunduğunu açıkladı.


Dışişleri Bakanlığı Basın Sözcüsü Dimitris Samuel şöyle dedi:
“Bu çerçevede bugün Bakanlıkta ilgili Müdür, Denia Muhtarı ve etkilenen çiftçi temsilcileriyle daha fazla koordinasyon için bir görüşme gerçekleştirildi”.

“Söz konusu durumda amacımız çiftçilerin haklarının korunması ve topraklarını güvenlik koşulları altında değerlendirebilmeleridir”.

“Bu aşamada başka herhangi bir açıklamada bulunmak istemiyoruz. Sadece köy muhtarı ve çiftçilere, yaptıkları işbirliğinden dolayı teşekkür etmek istiyoruz”.

Editör: TE Bilisim